Sobota určená všem vyznavačům horských kol, běhu a pohybu

17. 05. 2016 Cyklistika « zpět

Jičín - Květnový Den D pro příznivce horských kol, běhu a pohybu vůbec v Jičíně se blíží. V sobotu 28. května se uskuteční 11. ročník půlmaratonu horských kol WEBER Jičínská 50, který tradičně láká na startovní čáru stovky startujících, kteří navíc svou účastí stejně jako při minulých ročnících podpoří handicapované děti z centra Apropo Jičín.

Pro jeho hravou a pestrou trať, kvalitní zabezpečení a perfektní zázemí si jičínský závod zařazuje do svého kalendáře kolem 500 bikerů a bikerek z celých Čech, neboť vědí, že o ně bude dobře postaráno nejen na trati, ale i v cíli, kde jsou připraveny masáže či teplá sprcha. Doprovodný program na Lidickém náměstí (kde se také startuje) nabídne projekci záběrů ze závodu na obří LED obrazovce, vystoupení mažoretek či dílničky pro děti. Chybět nebudou ani "Pohádkové" závody pro děti, a to od těch nejmenších na odstrkovadlech. Pro nejlepší z hlavního závodu je pak připraveno FABIO Produkt kritérium neboli závod po závodě. Podrobnosti na www.jicinska50.cz. Hlásit se je možné i v den závodu.

Loni se stal novinkou sobotního programu podvečerní městský běh historickým centrem Jičína WEBER CITYRUN JIČÍN. Jelikož akce slavila velký úspěch, uskuteční se letos 2. ročník. Podpořit tuto významnou sportovní událost přijede i česká atletická legenda Jarmila Kratochvílová, která se mimo jiné ujme role startérky. Hodně atraktivní bude netradiční kategorie běhu muž + žena na 10 km, v němž oba závodníci musí doběhnout společně. Kdo koho bude brzdit? Hlavní však bude společná zábava v pohybu. Další informace na www.cityrunjicin.cz. (jk)

Prohlédnout stránky Jičínské 50

Prohlédnout stránky závodu CITYRUN