Letošní Jičínská 50 s rekordní účastí

31. 05. 2016 Cyklistika foto: 3 « zpět

Jičín - Poslední květnovou sobotu Jičín ovládli bikeři a běžci všech věkových kategorií. 11. ročník MTB závodu WEBER Jičínská 50 se navíc může pochlubit rekordní účastí. Na startu hlavních závodů na 50 a 25 km se sešlo téměř šest set startujících. Dalších osmdesát dětí pak závodilo ve svých kategoriích.

Úlohu favorita zcela jednoznačně potvrdil Kristian Hynek (Topeak Ergon Racing Team). Vyhrál nejen hlavní závod na 50 km, ale i následný závod pro nejlepší šestku z hlavní trasy. Druhou pozici obsadil Ondřej Zelený (Eleven Mercedes-Benz Mitas) a bronz bral Adam Lavička (Nilfisk pro cycling). Nejlepší z žen na dlouhé distanci byla Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n/N) před domácí Vendulou Kuntovou (Expres CZ - Merida Team Kolín) a třetí Nikolou Noskovou (KC Kooperativa Jablonec n/N). Na kratší trase si nejlépe počínal Martin Lepič (Prodoli Racing Team), v ženské kategorii pak Kristýna Zemanová (IVAR CS Author Team).

V podvečer si více než dvě stě závodníků a závodnic přišlo užít druhý ročník WEBER CITYRUN Jičín a dalších téměř šedesát dětí se účastnilo dětských závodů. Po startovním výstřelu Jarmily Kratochvílové se pole běžců vydalo na trasu historickým centrem Jičína. Po proběhnutí Valdštejnova náměstí se ve Valdické bráně udělovala rychlostní prémie, kterou vyhrál Jiří Čivrný (SK Nové Město nad Metují). Pak ovšem převzal taktovku závodu Ondřej Chour (AC Česká Lípa) a překonal loňský rekord trati o 4 vteřiny. Trasu dlouhou 10,3 kilometru zaběhl za 33:46, což je při relativně hodně technické trati skvělý čas. Druhý doběhl Ondřej Petr (Haven Team) před již zmiňovaným Jiřím Čivrným. Nejlepší ženou na "desítce" byla Markéta Vávrová (Rolníci ČZU) před Janou Škorpilovou (SC Jičín) a Petrou Pacholíkovou (TC Batalion Jičín). Kratší fitness "pětku" nejrychleji zdolali Bořivoj Čejka (KRB Chrudim) a Adéla Novotná (Lázně Bělohrad).

Všichni závodníci, cyklisté i běžci, svým startem podpořili handicapované děti z centra Apropo. (jk)

prohlédnout další snímky ze závodu

Foto: Jiří Němeček

foto

foto

foto