Vyjížďka z Jičína do Prahy a zpět pro silniční cyklisty

09. 08. 2016 Cyklistika « zpět

Jičín - Pořadatelé z Fit clubu Jičín přichystali již 3. ročník obnovené jičínské "klasiky" Jičín-Praha-Jičín. Pojede se předposlední neděli v srpnu, tedy 21. srpna, na trase z Jičína do Nehvizd a zpět.

Start je naplánován v 8.30 z Lidického náměstí v Jičíně. Prezence proběhne od 8.00 do 8.15 a připraveny jsou dvě varianty - 145 km a nově i 95 km. Trasa 145 km je naplánována takto: Jičín, Kopidlno, Dymokury, Netřebice, Budiměřice, "silnice 38", Přední Lhota, "silnice 611", Sadská, Nehvizdy a zpět. Otočka bude na začátku posledně jmenované obce. Trasa 95 km povede takto: Jičín, Kopidlno, Dymokury, Netřebice, Budiměřice, "silnice 38" a pak za Přední Lhotou doleva a přes kruhový objezd zpět po stejné trase do Jičína. Přesnou mapu trati zájemci najdou na www.mapy.cz/s/d9qu.

Startovné ve výši 100 Kč zahrnuje doprovodné vozidlo, které bude čekat na několika místech, těstovinový salát po dojezdu do cíle, losovanou tombolu, možnost osprchování ve fitku. Vyjížďka se jede za plného silničního provozu, každý startuje na vlastní nebezpečí. Přilba je povinná. Podrobnosti na www.fitclubjicin.cz. (jk)