Bikeři z Nové Paky byli úspěšní na Žacléřské 70

04. 10. 2016 Cyklistika « zpět

Nová Paka - V druhé polovině září se do Žacléře tradičně sjeli bikeři, aby si na sklonku závodní sezony užili týmové zápolení ve tříčlenných družstvech na trati dlouhé 76 km s převýšením 2200 metrů. Tak jako většinu ročníků Žacléřské 70 i tento jubilejní desátý závodníky potěšil pěkným počasím a výhledy na východní část Krkonoš.

Tradiční účast proměnil ve vítězství tým lidé&HORY Duratec vedený Pačákem Danem Polmanem, který spojil síly s lomnickými bikery Martinem Kohlem a Ondřejem Mikulem. Ve stejné sestavě dojeli začátkem září na Krkonošské 70 v Janských lázních na 3. místě. Tentokrát mohli v Žacléři pozvednout velký pohár "Krkonošský expres". Na druhém místě z celkem 14 týmů na dlouhé trase skončil se ztrátou čtyř minut tým PATOPA a třetí nejrychlejší čas byl v cíli naměřen družstvu BMC CZ Racing Team.

Na bednu se postavil i další packý tým, tentokráte v kratším závodě na 53 km. Trojice Vojtěch Vaníček, Roman Kolesár a Martin Fikar, startující za tým Bakako Nová Paka, vybojovala 2. místo, když nestačila pouze na tým Bikeclinic Cannondale.

V závodě jednotlivců na trati 76 km zařazeném do Českého poháru v bikemaratonu se v absolutním pořadí mezi stovkou startujících umístil na 7. místě, se ztrátou 11 minut na vítězného Marka Rauchfusse, Tomáš Vagenknecht v dresu Bakako Nová Paka. Ve své kategorii 30-39 let skončil na 2. místě a stříbrnou pozici drží v této kategorii i v celkovém pořadí Českého poháru. (po)