Jičínští boxeři úspěšně zahájili novou sezonu

12. 12. 2016 Box foto: 1 « zpět

Jičín - Začátek nové sezony 2016/17 zastihl jičínské boxery v dobré formě. Nejprve se představili mladí a nadějní borci v Národní lize.

Nikita Tichomirov v kategorii kadetů (váha 52 kg) vyhrál dva zápasy. Jeden dokonce před limitem a potvrdil, že by mohl patřit k nové nastupující generaci jičínských rohovníků. Dále pak odchovankyně Jakuba Chvala z Nové Paky Aneta Sálová, jenž startuje za jičínský oddíl ve svém prvním zápase, v kategorii juniorek (60 kg) také dobře zaboxovala a vybojovala remízu.

Po kratší pauze se v ringu objevil i František Bradáč. Po zisku svého čtvrtého titulu mistra republiky přibral v posilovně nějaké to kilo, vyrostl a postoupil o dvě váhové kategorie výš. Na turnaji olympijských nadějí v Ústí nad Labem se probojoval až do finále, kde podlehl ve vyrovnaném boji jinému českému reprezentantu Dominiku Gloserovi. Byla to jeho první porážka v České republice za čtyři roky, co boxuje. Fanda si na vyšší váhovou kategorii musí teprve zvyknout, a hlavně se na takto velký a kvalitní turnaj lépe připravit.

Zatím jako poslední se mezi šestnácti provazy představil o prvním prosincovém víkendu jičínský dlouholetý a velice úspěšný borec Martin Stehlík (váha 56 kg). Martin, zvaný bejček, startoval na každoročním vrcholu sezony na Mistrovství České republiky můžu a žen v Brandýse nad Labem. Postoupil jako již mnohokrát přes vylučovací boje až do semifinále, kde podlehl po velikém boji již třetí rok po sobě stejnému borci, Eriku Hulievovi z Boxingu Praha. Tento borec je Martinovo semifinálové prokletí a stále se mu nedaří ho prolomit. Huliev je v republice absolutní špička, startuje v mezinárodních soutěžích, několik let na vrcholných akcích neprohrál, a tak porážka s ním není žádná ostuda. Jičínský borec získal na tomto turnaji krásnou bronzovou medaili!

K dalšímu zápasu nastoupí na začátku příštího roku na galavečeru v Jičíně v domácím ringu. Martin by se zde rád rozloučil se svojí bohatou a více než desetiletou boxerskou kariérou. My v oddíle však všichni doufáme, že si to později rozmyslí a mezi ony magické provazy se ještě vrátí.

O plánovaném galavečeru, termínu a místě konání budeme jičínské příznivce boxu včas informovat. Bedřich Doležal ml., trenér Box clubu Jičín

Martin Stehlík získal 3. místo na MČR mužů a žen. Foto: B. Doležal ml.

foto