Boxer Jan Meiszár se loučí se svojí závodní kariérou

20. 12. 2016 Box « zpět

Jičín - Jičínský oddíl boxu se na konci roku na výroční schůzi oficiálně rozloučí se svým dlouholetým boxerem Honzou Meiszárem.

Trenéři Miroslav Janďourek, Bedřich Doležal mladší a prezident oddílu Bedřich Doležal starší chtějí Honzovi poděkovat za vzornou reprezentaci nejen jičínského oddílu, ale i za propagaci boxu jako takového.

Mesik, jak mu v oddíle všichni říkají, začal boxovat v šestnácti letech, a to v roce 1999. Vybojoval více než sto zápasů a na jeho kontě je spousta krásných a velkých úspěchů. Je to několikanásobný medailista z Mistrovství České republiky juniorů a mužů. Dvakrát si zaboxoval i ve finále tohoto turnaje. V roce 2000 v Ústí nad Labem a v roce 2011 v Karviné dokonce v kategorii mužů! Z obou těchto republik bral stříbrnou medaili.

Boxu se věnoval závodně s malou pauzou šestnáct let. Boxoval převážně za oddíl BC Jičín. Hostoval v extraligovém Trutnově, Mostě a prvoligovém Kladně. Boxoval i na mezinárodních turnajích a tomuto tvrdému a nádhernému sportu dělal úžasnou reklamu.

Vyzkoušel si i dres národního mužstva jak v juniorech, tak v mužích a po celá léta patřil se svojí tvrdostí a houževnatostí ve váze 64 kg k obávaným a nejlepším boxerům v České republice.

Přejeme mu v jeho "sportovním důchodu" hlavně hodně zdraví a věříme, že si občas přijde mezi nás zatrénovat, bouchnout si do pytle, prověřit mladé pušky a předat jim nějaké ty cenné zkušenosti.

Mesiku, děkujeme za všechno!

Bedřich Doležal ml., trenér Box clubu Jičín