Pačák Jakub Chval bude boxovat profesionálně

07. 02. 2017 Box « zpět

Nová Paka - Pačák Jakub Chval, který se předloni představil veřejnosti vynikající boxerskou show v tělocvičně v Komenského ulici, se připravuje na vstup mezi profesionály.

Boxer, který trénuje v Nové Pace ve svém Sport Club SPARTACUS, zajíždí občas do mateřského boxerského klubu v Jičíně, kde jeho tréninky vedou již deset let Miroslav Janďourek a Bedřich Doležal. Ti mají velký vliv na jeho boxerský růst, v posledních letech pak s velkým zřetelem na jeho přípravu k přechodu mezi profesionály. Aby se čtyřiadvacetiletý Jakub Chval, boxující od třinácti let, v technicko-taktické přípravě posunul ještě dál, začal zajíždět i do Trutnova, kde se připravuje na profesionální dráhu pod vedením trenérů Milana Ondráška a Karla Kubce.

Jakub Chval hodnotí působení jičínských a trutnovských trenérů na přípravu své profesionální dráhy jako velice důležité, protože tak získává větší rozsah informací pro svůj další trénink.

První profi zápas čeká čtyřiadvacetiletého boxera 12. února v Praze. Pokud se podaří pořadatelům uspořádat letos v březnu boxerský mítink, tak by se Jakub Chval v profesionálním utkání měl představit v Jičíně. Novopačtí příznivci sportu ho pravděpodobně uvidí na Galavečeru, který se letos bude snažit uspořádat spolu s Martinem Lavickým. Měl by to být podobný Galavečer, jaký byl velmi úspěšný v roce 2015.

"Chtěl bych svým působením v profesionálním ringu rozšířit mezi sportovními příznivci v tomto kraji zájem o box," uvedl Jakub Chval. (po)