Boxeři si ladili formu v Praze

16. 05. 2017 Box « zpět

Jičín - V neděli 14. května se pořadatelé blížící se akce Boxing Night Nová Paka Jakub Chval a Martin Lavický spolu s Erikem Brádlem a Anetou Sálovou vydali vyzkoušet formu na galaodpoledne amatérského a galavečer profesionálního boxu v pražském Retro Music Hall.

Jako amatérský boxer nejprve nastoupil Erik Brádle (BC Jičín), který boxoval s domácím borcem Alešem Drobilem. Kluci nastupovali ve váze do 91 kg. Zápas se vyvíjel ve vysokém tempu a měl skončit výhrou pro Erika, jelikož se mu povedlo dostat svého soupeře ve druhém kole i do počítání. Nicméně v třetím kole byl lepší Drobil, na výsledku se zřejmě podepsalo také domácí prostředí, a výhru si tak odnesl domácí borec.

Jako druhý nastupoval Martin Lavický (BC Jičín) ve váze do 75 kg proti Jakubovi Jirákovi. Zápas byl plný tvrdých výměn, ve kterých byl přesnější Martin. Ve druhém kole dostal svého soupeře do počítání. Ten se ještě stihl otřepat, ale ve třetím kole mu byl osudný tvrdý zadní hák, po kterém rozhodčí raději ukončil zápas TKO. Martin si tedy odvezl z Prahy výhru před limitem.

Třetím amatérským boxerem byla 18letá Aneta Sálová (BC Jičín), která nastupovala ve váze do 60 kg. Boxovala s věkově vyzrálejší Italkou žijící v Praze. Vyzrálost byla znát na síle, a tak si Aneta odvezla zaslouženou prohru na body, ale patří jí palec nahoru za bojovnost.

Posledním a zároveň i jediným profesionálem byl Jakub Chval (Berserker Box Trutnov), který boxoval ve váze do 61,2 kg proti Petru Giňovi. V zápase měl jasnou rychlostní, silovou a technickou převahu. Zápas ukončil i jako své předchozí dva zápasy před limitem v prvním kole TKO. V profesionálním ringu si doteď vytvořil bilanci 3 zápasů, 3 výher a tří knockoutů v prvním kole. Všichni čtyři se představí na galavečeru v Pace 26. května, takže se je na co těšit! (red)