Jičínské gymnastky vybojovaly pět krajských titulů

13. 06. 2017 Gymnastika « zpět

Jičín - Jičínské sportovní gymnastky se v sobotu 3. června zúčastnily krajských přeborů ve Vrchlabí. Vrchol sezony děvčata zvládla na výbornou a z Vrchlabí si odvezla deset medailí.

První do závodu nastoupily starší žákyně a juniorky. V kategorii juniorek B ročník narození 2004-2001 si titul přebornice kraje vybojovala Kateřina Matoušková a L. Kozlová přidala vynikající druhé místo. V kategorii starších žákyň ročník narození 2009-2008 měl Jičín pouze Viktorku Vyziblovou. S povinnými sestavami se vypořádala výborně a obsadila 1. místo. V kategorii starších žákyň B ročník narození 2005-2008 si Anička Mašátová (2008) poradila se staršími soupeřkami a přidala další titul přebornice kraje. Její oddílová kolegyně K. Holá (2007) vybojovala krásné třetí místo. V kategorii starších žákyň C se závod nejlépe povedl N. Karbanové (2007) a zaslouženě získala stříbrnou medaili, V. Drusanová (2008) obsadila 4. místo a Z. Janderová (2005) 6. místo. Do odpoledního závodu nastoupily mladší a nejmladší žákyně. V mladších žákyních ročník narození 2009 měl jičínský oddíl dvě závodnice. Titul přebornice kraje si odvezla Anežka Kopáčková, A. Vyziblová se umístila na druhém místě. Svoji první účast na krajských přeborech měly žákyně ročníku narození 2010. I těmto děvčatům se závod povedl a přidala další medailová umístění: E. Procházková 1. místo, E. Mikolášová 3. místo a N. Dobiášová 4. místo.

Pro jičínské gymnastky to byla velmi úspěšná sobota. Pět přebornických titulů pro jičínský oddíl je velkým úspěchem. Tři děvčata si svým umístěním vybojovala přímý postup na MČR - Anna Mašátová, Kristýna Holá a Kateřina Matoušková. Čtvrtou závodnicí je Lucie Kozlová, které byla udělena divoká karta. Mistrovství české republiky se koná v neděli 18. června v Ostravě. Děvčatům přejeme hodně sportovního štěstí. Poděkování patří trenérkám, Lence Karbanové a Jaroslavě Benešové, které na dosažených výsledcích mají svůj velký podíl. P. Kodešová