Polman druhý ve své kategorii na Podkrkonošském maratonu

15. 08. 2017 Cyklistika « zpět

Lázně Bělohrad - Druhou srpnovou sobotu se do Lázní Bělohradu sjely stovky bikerů, aby si užily atraktivní trasy tradičního Podkrkonošského maratonu.

Po pátečních bouřkách a vytrvalém dešti byla trasa plná bláta a kaluží, což zvýšilo její technickou náročnost. Na devadesátikilometrové trati na závodníky čekaly obtížné terény v okolí Pecky, a zejména pak na Zvičině, na niž vede i královské stoupání celého závodu, zčásti po sjezdovce. Společně s padesátikilometrovou trasou vede trať lesy kolem Hořic, Libína, Konecchlumí, Lužan, Hřídelce a Uhlířů. Tratě jsou velmi dobře vyvážené, technické úseky střídají rovinatější rychlé šotoliny, a prověří tak všechny schopnosti závodníků.

S dlouhou trasou 90 km se nejlépe vypořádal Lukáš Drejsl (BMC Skibikecentrum.cz) v čase 3:49:33, za ním následovali v rychlém sledu Petr Adámek 3:52:19 (Apache Loko Trutnov), Daniel Polman 3:52:25 (lidé&HORY) a Michal Vlášek 3:52:30 (Kellys Bike Ranch Team), pětici nejrychlejších uzavřel Josef Holub (Chlomek) s časem 3:55:36. Ve své kategorii se umístil Dan Polman na druhém místě. (ur)