Ještědský pohár sportovních gymnastek

14. 11. 2017 Gymnastika « zpět

Jičín - Jičínské sportovní gymnastky čekal v sobotu 11. listopadu v Liberci další velký závod v celém gymnastickém čtyřboji. Do závodu nastoupilo 12 jičínských závodnic. V závodě děvčat narozených v roce 2010 si v konkurenci 32 závodnic nejlépe vedla E. Procházková, která se umístila na 10. místě, E. Mikolášová obsadila 22. místo a N. Dobiášová 25. místo.

V kategorii ročníku narození 2009 se A. Kopáčková mezi 37 závodnicemi umístila na čtvrtém místě. Od medaile ji dělily pouhé dvě desetiny. Druhá závodnice A. Vyziblová obsadila 17. místo. Mezi žákyněmi ročníku narození 2007 a 2008 si nejlépe vedla A. Mašátová, která prošla závodem bez zaváhání a obsadila 1. místo. K. Holá zvládla též závod na výbornou a obsadila krásné 4. místo, 14. byla N. Karbanová, 25. V. Drusanová a 28. V. Vyziblová. V kategorii ročníku narození 2005 obsadila Z. Janderová 17. místo. Poslední závodnicí byla K. Matoušková (2004). Bohužel, pád z kladiny ji připravil o stříbrnou medaili. Obsadila krásné čtvrté místo. Od třetího ji dělila desetina, od druhého dvě desetiny.

Všechna děvčata podala výborné výkony a mezi konkurencí z devatenácti oddílů se neztratila. Zúčastněné oddíly: Horní Počernice, Hradčany, Doksy, Most, Litvínov, Vrchlabí, Hradec Králové, Gympra Praha, Slovan Praha, Sokol Kampa, Moravská Ostrava, Pardubice, Ústí n/L, Kolín, Česká Lípa, Říčany, Šestajovice a Liberec. P. Kodešová