Závěr sezony sportovních gymnastek

19. 12. 2017 Gymnastika « zpět

Jičín - Vrcholem sezony jičínských gymnastek bylo MČR družstev 2. ligy v Brně.

Mezi dvaceti družstvy si děvčata vybojovala pěkné deváté místo. Složení družstva: K. Matoušková (2004), Z. Janderová (2005), G. Kalenská (2005, Vrchlabí), K. Holá (2007) a A. Mašátová (2008). K. Matoušková a G. Kalenská absolvovaly celý gymnastický čtyřboj, K. Holá a A. Mašátová trojboj a Z. Janderová dvojboj. K. Matoušková je dlouhodobě oporou družstva, ale i mladší děvčata přispěla svými výkony k tomuto umístění. K. Holá předvedla krásný přeskok a povedla se jí sestava na kladině i v prostných. A. Mašátová měla bodovat na prostných a kladině a to také splnila. Povedená sestava na bradlech už byly krásné plusové body na víc. Z padesáti jedna děvčat, která šla celý čtyřboj, se K. Matoušková umístila na krásném 15. místě.

Další, letos již poslední, závod čekal děvčata v neděli 10. prosince v Chrudimi. V dopoledním programu proběhl závod ročníků narození 2000-2007 v gymnastickém dvojboji přeskok, bradla. Zde měla jičínská gymnastika tři závodnice. K. Matoušková v kategorii 2004-2005 obsadila krásné druhé místo. V kategorii 2006-2007 přidala K. Holá další medaili, opět stříbrnou, N. Karbanová se umístila na 7. místě. Do odpoledního závodu nastoupily závodnice ročníků narození 2008-2011 v trojboji bradla, kladina, přeskok. V kategorii ročníku narození 2008 V. Vyziblová obsadila krásné 3. místo a na pátém místě se umístila V. Drusanová. Zlatou medaili pro oddíl získala v kategorii 2009 A. Kopáčková, která zvítězila s tříbodovým náskokem. A. Vyziblová medailovou sbírku rozšířila o další stříbrnou medaili. V kategorii ročníku narození 2010 se umístila E. Procházková na 8. místě a E. Mikolášová na 9.-10. místě. Poslední medaili přidala A. Karbanová v kategorii ročníku narození 2011 a byla to opět stříbrná. Zlatá jí unikla o jednu desetinu. Čtvrté místo obsadila N. Chvojková a 7. místo Z. Krykorková.

I v letošním roce byly vyhlašovány nejlepší závodnice a nejlepší trenér Královéhradeckého kraje pro rok 2017. Anna Mašátová byla vyhlášena jako nejlepší mladší žákyně, Kateřina Matoušková jako nejlepší juniorka a Petra Kodešová jako nejlepší trenérka. Všem děvčatům děkujeme za výbornou reprezentaci a přejeme jim pevné zdraví a hodně sportovních úspěchů v příští sezoně. Poděkování patří i trenérkám J. Benešové a L. Karbanové. (kod)