Packý boxer Jakub Chval se chystá na zápas v Poděbradech

13. 02. 2018 Box « zpět

Nová Paka - "Chci být v zápase šelmou, která si půjde pro svou kořist, a nebude mě zajímat nic jiného než vítězství." To jsou slova packého boxera Jakuba Chvala před poděbradským galavečerem, který se v tomto městě bude konat 4. března. Pořadatelem bude profesionální boxer Daniel Vencl.

"Jelikož je necelý měsíc do zápasu, tak s trenérem Karlem Kubcem, který se mi stará zároveň i o manažerskou stránku, finišujeme v trénincích. Průběh přípravy prozatím nebyl úplně ideální, jelikož jsem měl zdravotní komplikace, a tak jsem musel tréninkový plán mnohokrát upravovat, ale věřím, že i tak budu ve stoprocentní formě a bude to vidět i v zápase právě v Poděbradech, kde se proti mně postaví Richard Walter. Tento skvělý profesionální boxer doposud odboxoval mezi profesionály šestnáct zápasů, z nichž šestkrát odešel vítězně a z toho pětkrát ukončil zápas před limitem. Své prohry, až na dvě v Čechách, má ze zahraničí. Lze říci, že mezi profesionály by to měl být papírově prozatím můj nejtěžší soupeř. To je také můj a trenérův plán, jelikož chceme postupně zvyšovat kvalitu soupeřů. Zápas bude vypsán na čtyři kola, v super lehké váze do 63,5 kg. Díky své amatérské minulosti si nedělám vůbec nic ze zkušeností, které má Walter mezi profesionály," sdělil ke svému poděbradskému profesionálnímu boxerskému zápasu natěšený Jakub Chval.

Po devítiměsíční přestávce tak čeká packého boxera další utkání v jeho profesionální kariéře. Na jeho poslední zápas se pačtí diváci, kteří se zúčastnili loňského galavečera na zimním stadionu v Nové Pace, jistě pamatují. Zatím v profesionálním ringu Jakub Chval odboxoval čtyři zápasy a všechny skončily v prvním kole před limitem jeho vítězstvím.

"Rádi bychom s trenérem na podzim uspořádali v Nové Pace další galavečer. Když půjde vše podle plánu, tak bych na domácí půdě rád boxoval o jeden mezinárodní titul, což není vůbec nereálné. Díky tomu by to byla velká boxerská událost, kterou Nová Paka ještě rozhodně nezažila. Víc prozatím nechci prozrazovat," dodal Jakub Chval. (ur)