Jičínský boxer Miloš Mráček vybojoval na MČR bronz

27. 03. 2018 Box « zpět

Jičín - Ve dnech 23.-25. března se v Českých Budějovicích uskutečnilo Mistrovství České republiky kadetů a kadetek v boxu.

Jičínský oddíl boxu zde zastupoval ve váze 70 kg nadějný patnáctiletý Miloš Mráček.

Přímý start na tomto turnaji si Miloš musel vybojovat o dva týdny dříve v oblastním kole v Novém Strašecí v souboji s pražským Petrem Nohejlem. V tomto zápase hned od začátku dominoval borec z Jičína takovým způsobem, že jeho soupeř do druhého kola již nenastoupil a posunul tak jičínského borce do osmičky přímých účastníků "republiky".

Na samotném turnaji počítačový los postavil Milošovi v pátečním zápase do cesty Adama Tuschera z SK BOX Chlumec. Utkání jičínský borec zvládl celkem s přehledem a zaslouženě vyhrál všemi hlasy rozhodčích na body. Zajistil si tak minimálně bronzovou medaili a postup do sobotního semifinále.

V něm se utkal s favoritem váhy, obhájcem titulu a dvojnásobným mistrem ČR, brněnským Beránkem. Jičínský boxer na rozdíl od soupeře je teprve na úplném začátku své sportovní kariéry, a tak v tomto duelu mohl pouze překvapit. Bojoval opravdu velmi dobře a několikrát během zápasu dostal soupeře do úzkých, ale celkově na konci slavil postup do finále brněnský boxer. Ten si pak v neděli jednoznačně poradil s Rudolfem Krajem z Mělníka, synem slavného stříbrného medailisty z olympiády v Sydney 2000.

Jičínský boxer Miloš Mráček i přes prohru v semifinále tak slaví krásnou bronzovou medaili ve váze 70 kg.

V jičínském oddíle doufáme, že není poslední. Bedřich Doležal ml., trenér Box clubu Jičín