Jičínské gymnastky získaly na domácí půdě pět medailí

30. 04. 2018 Gymnastika « zpět

Jičín - V neděli 22. dubna se v tělocvičně 1. ZŠ v Jičíně uskutečnil V. ročník Pohádkového závodu ve sportovní gymnastice. Závodu se zúčastnilo 144 děvčat z devíti oddílů čtyř krajů. Přivítat sportovní gymnastky v Jičíně přišel i starosta města Jan Malý, kterému pořadatelé tímto ještě jednou děkují.

Své sestavy na lavičce, kladině a v prostných předvedla děvčata od ročníku narození 2012 až po ročník 2001. Mezi oddíly z Liberce, Vrchlabí, Pardubic, Chrudimi, Hradce Králové, Předměřic, Všetat a Doks se jičínské gymnastky rozhodně neztratily. Mezi děvčátky ročníku narození 2011 se nejlépe povedl závod A. Karbanové, která se skončila na 7. místě, Z. Krykorková obsadila 12. místo a N. Chvojková 13. místo. V kategorii ročníku narození 2010 obsadila E. Procházková 11. místo, na 17. místě skončila E. Mikolášová a N. Dobiášová obsadila 25. místo. V kategorii ročníku narození 2009 za Jičín nastoupily dvě závodnice. A. Kopáčková získala krásné 3. místo, A. Vyziblová obsadila 10. místo. V kategorii ročníku narození 2008 potvrdila A. Mašátová své dosavadní výborné výsledky a s jednobodovým náskokem zvítězila. Další medaili v této kategorii přidala V. Vyziblová, která skončila na druhém místě, V. Drusanová obsadila 4. místo. V kategorii ročníku narození 2007 žákyně B podala výborný výkon K. Holá a přidala další stříbrnou medaili pro jičínský oddíl. N. Karbanová obsadila 9. místo. Do závodu juniorek za jičínský oddíl nastoupila dvě děvčata. V kategorii ročníku narození 2004 juniorky B to byla K. Matoušková. Za velmi povedenou sestavu v prostných i na kladině přidala další stříbrnou medaili pro domácí oddíl. Poslední do závodu nastoupily juniorky C. Domácí závodnici Z. Janderovou bohužel pád z kladiny odsunul na 9. místo.

Pro jičínské gymnastky to byl velmi úspěšný závod. Pět medailí je nádherný výsledek. Na celý průběh závodu dohlíželi Rumcajs s Mankou, kteří popřáli všem závodnicím hodně úspěchů do dalších závodů. Všem jičínským gymnastkám děkujeme za výbornou reprezentaci oddílu, rodičům a trenérkám za přípravu a organizaci závodu. P. Kodešová