Jičínská 50 a City Run Jičín se konají v sobotu 26. května

15. 05. 2018 Cyklistika « zpět

Jičín - V sobotu 26. května se koná již 13. ročník WEBER Jičínské 50. Startuje se v 10.00. Tento MTB závod si našel místo v diářích nejen jičínských bikerů, ale i mnoha cyklistů v podstatě z celé České republiky. Široké sportovní spektrum od úplných pohodářů až po profesionály. To je peloton, který v roce 2017 čítal bezmála 600 cyklistů.

Mezi hlavní persony patří Kristian Hynek, letošní druhý muž nejslavnějšího bikového etapového závodu v Jižní Africe - Absa Cape Epic. Ten již několik sezon závodí v barvách mezinárodního profesionálního týmu Topeak-Ergon. Pokud se Kristiánovi podaří zvítězit, tak na jičínském závodě dovrší vítězný hattrick. Nikdo mu v posledních dvou letech nedovedl konkurovat!

Zkrátka nepřijdou ani fit jezdci, kteří si mohou zajet poloviční trasu 25 km. I na této distanci si užijí krásné scenérie okolí Jičína. Své možná první závody si děti užijí přímo na Lidickém náměstí.

Úplně nejvíce si diváci přijdou na své při FABIO PRODUKT kritériu, které je bitvou pro nejlepší v hlavním závodě. Toto klání začíná v 15.00 po benefiční jízdě vozíčkářů sdružených v organizaci Apropo Jičín.

Připomínáme tedy sobotu 26. května. Přihlásit se můžete výhodněji v on-line registraci do pátku 18. května nebo i případně na místě v den startu. Veškeré informace jsou na www.jicinska50.cz.

WEBER City Run Jičín nově i jako půlmaraton

Čtvrtý ročník jičínského městského běhu - WEBER City Run Jičín - se koná v podvečer ihned po cyklistické části dne, tedy v 17.00.

WEBER City Run Jičín se letos rozšířil o půlmaraton, distanci 21,1 km. Tímto se nabídka tras rozšiřuje na tři. K již jmenovanému půlmaratonu se přidává fit trasa dlouhá 6 km pro méně trénované a prestižní "desítka". Dětské závody se konají na Lidickém náměstí.

Jičín, jako jeden z hlavních partnerů, nabídne běžcům ta nejlepší místa, kterými je město proslulé. Valdštejnovo náměstí, Valdická brána, Husova třída, lipová alej vedoucí k lodžii a v neposlední řadě vstřícné pěšiny podél Cidliny.

V roce 2017 se závodu účastnilo téměř 300 dospělých i dětských závodníků. Využijte výhodnější startovné do pátku 18. května. Kdo se nerozhodne, může se samozřejmě přihlásit i v den startu, v sobotu 26. května.

Veškeré informace naleznete na www.cityrunjicin.cz. Petr Kordík, organizátor