Národní házená mládeže

22. 05. 2018 Národní házená « zpět

OP mladší žáci

TJ Lázně Bělohrad - TJ So Podhorní Újezd 9:19 (6:11)

Zápas proti L. Bělohradu byl podpořen diváckou kulisou, jak ze strany domácích, tak ze strany hostů "ze za kopce". Utkání bylo od začátku v rukách hostujícího družstva, které přivezlo i 4 hráče přípravky. Obrana s brankářem držela útočníky domácího družstva v dostatečné vzdálenosti od branky T. Današe. M. Čermák s pomocí L. Šáry, O. Kloutvora a V. Barcala vyvážel a zásoboval útok sebranými míči a společně posílali Vl. Bílka do rychlých brejků, které se podařilo zakončovat brankou. Zápas byl ovlivněn zraněním útočníka Adama Kloutvora, za kterého museli nastoupit i nejmenší přípravkáři a nevedli si vůbec špatně. J. Šritr skóroval 2x a M. Bajer 1x. Za jasného výsledku postavili trenéři hostů do obrany také T. Chudobu a T. Imlaufa. Trenéři byli také velmi spokojení, jak si přípravkáři poradili s ml. žáky a neudělali příliš mnoho chyb.

Sestava PÚ: T. Današ, V. Barcal, M. Čermák, L. Šára, O. Kloutvor, T. Imlauf, A. Kloutvor, T. Chudoba, M. Bajer (1), J. Šritr (2), F. Chudoba (2), Vl. Bílek (14). Trenéři F. Kloutvor, Vl. Bílek.

Starší žáci - přípravné utkání

TJ Lázně Bělohrad - TJ S Podhorní Újezd 16:10 (6:6)

Přípravné utkání starších žáků, které následovalo po utkání mladších, bylo v 1. polovině velmi vyrovnané (6:6). Starší žáci hostujícího Podhoráku byli jako vždy doplněni mladšími, naproti tomu domácí postavili i několik dorostenců, což bylo v 2. polovině zápasu velmi znát. Útočníkům i obráncům hostů se přestalo dařit, spousta střel skončila jen na tyči nebo zasáhla brankáře a zároveň si nemohli poradit s výškovou převahou domácích. V útoku za domácí kraloval ostrostřelec Kraus (11). I tak odehráli hosté přípravné utkání ve vysokém tempu a přece jen domácím "zatápěli". Velké plus se jim musí přičíst za bojovnost až do konce utkání.

Sestava PÚ: T. Današ, M. Čermák, A. Pour, L. Šára, V. Barcal, A. Kloutvor (3), Vl. Bílek (3), V. Zahrádka (4). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

Turnaj přípravek v Krčíně

Turnaj těch nejmenších hráčů národní házené se uskutečnil v Novém Městě n/M v Krčíně. Turnaje se zúčastnilo sedm družstev - 2x Krčín, 2x Hlinsko, 2x Podhorní Újezd, 1x L. Bělohrad. Podhorní Újezd přivezl nejen družstvo chlapců, ale i družstvo dívek. Nejmenším házenkářům Podhoráku se velmi dařilo a chlapci celý turnaj vyhráli bez ztráty bodu se skóre 59:16. Děvčata pouze jednou prohrála a smolně remizovala, když dostala vyrovnávací branku na 5:5 v poslední vteřině utkání. Nakonec přesto vybojovala celkově 2. místo v turnaji. Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek byli spokojeni s výkonem, nasazením a velkým přehledem všech hráčů ve hře. Nejlepším střelcem chlapců byl J. Šritr (26) a střelkyní děvčat E. Kloutvorová (23).

Sestava 1. družstva PÚ: T. Imlauf (12), V. Adam (1), T. Chudoba (4), M. Bajer (16), J. Šritr (26).

Sestava 2. družstva PÚ: E. Zahrádková (3), B. Bílková (12), T. Bajerová (7), E. Kloutvorová (23).

Výsledky

P. Újezd (D) - P. Újezd (CH) 4:6 (2:4)

P. Újezd (CH) - Krčín II 10:1 (2:0)

P. Újezd (D) - Hlinsko I 4:3 (0:2)

P. Újezd (D) - Krčín I 8:1 (6:0)

P. Újezd (CH) - Hlinsko II 6:2 (3:1)

P. Újezd (D) - Hlinsko II 5:5 (4:2)

P. Újezd (CH) - L. Bělohrad 18:4 (9:2)

P. Újezd (D) - Krčín II 11:3 (7:1)

P. Újezd (CH) - Hlinsko I 8:3 (6:1)

P. Újezd (D) - L. Bělohrad 13:1 (6:0)

P. Újezd (CH) - Krčín I 11:2 (7:1)

(šk, fk, mj)