Finále Bohemia Aerobic Tour se konalo v Hradci Králové

28. 05. 2018 Aerobik « zpět

Jičín - V sobotu 26. května proběhlo ve sportovní hale Třebeš v Hradci Králové finále republikové soutěže Bohemia Aerobic Tour.

V celodenním sportovním klání se utkaly všechny týmy, kterým se podařilo postoupit z předchozích pěti kol. Výsledky byly překvapivé nejspíš díky obrovské snaze všech týmů vyrovnat se těm nejlepším, ale často sehrála svoji roli i značná nervozita. Za oddíl aerobiku T. J. Sokol Jičín se do finále probojovalo všech pět stepových týmů a všechny podaly výborný výkon. Nejlépe si vedl tým Rio, kterému se podařilo ve své kategorii zvítězit a získat zlatý pohár. Další tři týmy Water cup, Dívky v plamenech a Punkerky vybojovaly bronz. Se čtvrtým místem se nakonec musel spokojit tým Women.

Dále se na soutěži rozdávaly poháry za celkové pořadí v součtu výsledků všech pěti kol. Týmy Sokola Jičín skončily takto: Z celkového počtu 7 týmů s dosaženými 83 body obsadila skladba Water cup druhé místo a získala stříbrný pohár v kategorii step 9-10 let. Další tři týmy si odvezly zlatý pohár. V kategorii 11-12 let v konkurenci 9 týmů zvítězila skladba Rio s 92 body. Stejně tak zvítězila skladba Dívky v plamenech s 88 body v kategorii 13-14 let, také mezi 9 týmy. Z celkových pěti týmů zvítězila i skladba Punkerky s 86 body v kategorii 15-16 let. Za druhé místo získala stříbrný pohár v konkurenci 6 týmů skladba Women v kategorii 17-25 let s dosaženými 78 body.

Velkou pochvalu za celoroční snažení a pěkné umístění si zaslouží jak trenérky Nikča Nechanická, Míša Beranová, Eva Šulcová, Pája Lachmanová, Johanka Herbrychová a Martina Kuhnová, tak všechny cvičenky jednotlivých týmů. Poděkování za veškerou podporu oddílu aerobiku patří i mateřské Tělocvičné jednotě Sokol Jičín. Eva Šulcová