V brankové přestřelce Podhorák nakonec Dobrušce podlehl

29. 05. 2018 Národní házená « zpět

Vojice - Národní házenkáři Podhorního Újezdu pokračovali dalším kolem v 2. lize, když se ve Vojicích představil ve východočeském derby tým Dobrušky, který pokukuje po postupu do nejvyšší ligy.

TJ So Podhorní Újezd - So Dobruška 22:28 (12:11)

Domácí nastoupili proti favoritovi bez respektu a s vědomím, že na Dobrušku umí. Hosté nevyužili výhodu výhozu do utkání a Podhorák nabídku ihned využil. Hosté ale s odpovědí neotáleli a navíc využili špatné přihrávky domácích k vedení (1:2 - 5. min.). Po dalších třech minutách už domácí prohrávali o 2 branky (2:4). Pozorná obrana vybojovala míč a opět se náskok hostů ztenčil. Boj o každý míč pokračoval a na hostech bylo patrné, že takový průběh neočekávali (4:5 až 8:9 - 21. min.). Zákroky domácího brankáře Jakuba Hátleho pomohly Podhoráku k vedení (10:9 - 26. min.). Bohužel jen tyč nastřelená domácím střelcem a opakovaný trestný hod - to opět dostalo Dobrušku do klidu (10:11 - 29. min.). Závěr poločasu ale patřil domácím. Nejdříve výtečný zákrok předvedl Hátle a při trestném hodu házeném až po ukončené řádné hrací době Martin Zítko naprosto oklamal náhradního brankáře hostů naznačenou vykláněčkou s nečekanou přímou střelou nad jeho hlavu.

Vedení domácích vyvolalo v kabině hostů o přestávce nejspíš zemětřesení, neboť jejich aktivita stoupla. Naopak domácí špatnou střelou promarnili výhodu výhozu k navýšení skóre. Urputný boj o každý míč nepolevoval a útoky převyšovaly kvality obran na obou stranách, ale žádné družstvo neodskočilo o dvě branky (13:13 až 16:16 - 7. min.). Za domácí skóroval pouze nejlepší střelec Patrik Bajer, a přesto si s ním hosté nevěděli rady. Dvě chyby domácích daly možnost Dobrušce ke změně průběhu utkání (16:18 - 11. min.). Domácí sice snížili, ale vzápětí jejich technické chyby spojené s nepřesnou střelbou přišly hostům víc než vhod (17:20). Přestože se domácí velmi snažili, tak hostům stačilo jen udržovat důležitý náskok a čekat na závěr utkání, který se blížil (21:24 - 27. min.). A protože do konce zápasu se domácí radovali už jen jednou, tak hosté jasně zvítězili, i když sám Patrik Bajer vstřelil 16 branek a v druhé půli devět z deseti.

Diváci ve Vojicích uvidí v sobotu utkání mladších i starších žáků (9.30 a 10.45) proti družstvům z Krčína. (mj)

Sestava PÚ: Hátle - Bartoš, Chvalina, L. Bajer, Zhouf - P. Bajer 16(!), Zítko 3, Kindl 1, Novotný 1, Petřivý 1. Trenér Jaromír Chudoba a vedoucí družstva Milan Vrabec.