Mladší žáci Podhoráku poprvé zaváhali. Remizovali s Dobruškou

29. 05. 2018 Národní házená « zpět

OP mladších žáků v národní házené

Podhorní Újezd - Poslední utkání OP mladších žáků v národní házené na soupeřově hřišti hráči P. Újezdu vůbec nezvládli a velké podcenění soupeře v 1. poločase ovlivnilo celý zápas.

So Dobruška - TJ So Podhorní Újezd 11:11 (8:5)

Nečekané individuální chyby v obraně i nejistý brankář, chybné rozehrávky, špatné přihrávky z obrany do útoku a ani útok neplnil to, co se od něj očekávalo. Pouze 5 vstřelených branek v 1. půli znamenalo nejhorší výkon v sezoně.

Kanonýr Vl. Bílek sice vsítil 4 branky, ale tým od něho už očekává víc. Ve chvíli, kdy byl obsazen Vl. Bílek, tak střelecká zodpovědnost ležela na F. Chudobovi s A. Kloutvorem a při hře ve dvou se sice A. Kloutvor prosazoval, ale střelba byla mizerná a pouhý 1 gól za poločas je málo. Zrovna tak F. Chudoba, který vystřelil pouze jednou za celou dobu a neskóroval.

O přestávce měli trenéři co vysvětlovat, a hlavně se snažili povzbudit celý tým k lepšímu výkonu. To se jim podařilo, když hned v prvním útoku 2. poločasu snížil Vl. Bílek na 8:6. Jinak se ale celá půle vlekla, družstva se tahala o 1 až 2 branky. Za stavu 9:8, kdy běžela 15. minuta 2. poločasu, byli nuceni trenéři vyměnit záložníka L. Šáru za O. Kloutvora a Vl. Bílka za F. Chudobu. Do útoku se trenéři odvážili poslat "přípravkáře" M. Bajera a J. Šritra. Z původního útoku zůstal na hřišti pouze A. Kloutvor, který jako nejzkušenější musel zakončovat. Za stavu 10:8 pro Dobrušku se výbornými zákroky blýskl brankář T. Današ a obrana, tentokrát už bezchybně, vyvážela balóny do útoku. Malí chlapci z přípravky se nezalekli většího soupeře a přesně rozehrávali A. Kloutvorovi, který 2 brankami srovnal skóre na 10:10. Soupeř ještě strhl vedení na svou stranu (11:10) a zbývala poslední minuta zápasu. V protiútoku bohužel nesrovnal J. Šritr, soupeř mohl potvrdit výhru, ale šanci mu zmařil T. Današ v bráně. Okamžitá rozehrávka šla na O. Kloutvora, ten vyvezl balón a poslal do rychlého brejku A. Kloutvora, který proměnil a srovnal stav na 11:11. Do konce zápasu zbývalo 15 vteřin, ale obrana Podhoráku si již pohlídala, aby se soupeř nedostal k nebezpečné střelbě. Remíza byla nakonec zasloužená pro obě družstva a P. Újezd ztratil poprvé v sezoně bod. (šk, fk, mj)

Sestava PÚ: T. Današ, M. Čermák, V. Barcal, L. Šára, O. Kloutvor, T. Imlauf, V. Adam, T. Chudoba, M. Bajer, J. Šritr, F. Chudoba, Vl. Bílek (5), A. Kloutvor (6).