Jičínské sportovní gymnastky získaly pět krajských titulů

05. 06. 2018 Gymnastika « zpět

Jičín - Jičínské sportovní gymnastky se v sobotu 2. června zúčastnily krajských přeborů ve Vrchlabí. Vrchol sezony zvládla děvčata na výbornou a z Vrchlabí si odvezla devět medailí.

První do závodu nastoupily starší žákyně a juniorky. V kategorii juniorek B ročníků narození 2004-2005 si titul přebornice kraje vybojovala Kateřina Matoušková. V kategorii starších žákyň B ročníků narození 2006-2008 si Anička Mašátová (2008) poradila se staršími soupeřkami a přidala další titul přebornice kraje. Její oddílová kolegyně K. Holá (2007) přidala krásné druhé místo a V. Vyziblová obsadila 6. místo. V kategorii juniorek C obsadila Z. Janderová (2005) 3. místo. V kategorii starších žákyň C přidala další titul Anežka Kopáčková, V. Drusanová rozšířila sbírku o bronzovou medaili a A. Vyziblová obsadila 7. místo.

Do odpoledního závodu nastoupily mladší a nejmladší žákyně. V mladších žákyních A ročník narození 2010 měl Jičín dvě závodnice. Titul přebornice kraje si odvezla Ema Mikolášová, E. Procházková skončila na 4. místě. Svoji první účast na krajských přeborech měly žákyně ročníku narození 2011. I těm se závod povedl a přidaly další medailová umístění. Amálka Karbanová se stala přebornicí kraje, N. Dobiášová přidala krásné 3. místo, N. Chvojková obsadila 7. místo a Z. Krykorková 9. místo.

Pro jičínské gymnastky to byla velmi úspěšná sobota. Pět přebornických titulů pro jičínský oddíl je velkým úspěchem. Čtyři děvčata si svým umístěním vybojovala přímý postup na MČR - Ema Mikolášová, Anna Mašátová, Kristýna Holá a Kateřina Matoušková. Mistrovství České republiky se koná v termínu 23. a 24. června ve Znojmě. Děvčatům přejeme hodně štěstí. Poděkování patří trenérkám, Lence Karbanové a Jaroslavě Benešové, které na dosažených výsledcích mají svůj velký podíl. P. Kodešová