V Brně se překvapení nekonalo

05. 06. 2018 Národní házená « zpět

Podhorní Újezd - Velmi horké počasí provázelo obě utkání národních házenkářů Podhorního Újezdu v moravské metropoli.

KNH MS Brno - TJ So Podhorní Újezd 21:16 (13:8)

Vedoucí tým 2. ligy nastoupil v plné síle, naopak hosty trápí nedostatek hráčů. V zápisu k utkání se objevilo mezi hráči i jméno trenéra, a to hlavně pro případné zranění a nemožnost pokračování ve hře celého družstva. Slavia se rychle ujala vedení a hosté vstřelili první branku v 2. min. (2:1). Očekávaný trvalý tlak domácích nepolevoval a náskok narostl na 5 branek (8:3 - 12. min.). Veškerá snaha hostů ke změně průběhu utkání nevedla (11:5 - 19. min.). Do konce poločasu se hra vyrovnala, přesto domácí udrželi slibný pětibrankový náskok. Opticky vyrovnaná partie s favoritem pokračovala i po pauze, ale domácí náskok pečlivě střežili (15:10, 18:12 - 12. min.). Fyzicky náročné utkání ve vysokém horku stálo mnohem více sil hosty, kteří mohli střídat jen minimálně, a to jen na obraně. Žádnou zápletku ani ke konci zápasu domácí nepřipustili a v klidu dospěli k povinnému vítězství.

Sestava PÚ: Ptáček - Chvalina, Schovánek, P. Novotný, Zhouf - Bajer 8, J. Novotný 5, Hruška 3. Trenér J. Chudoba, vedoucí družstva Milan Vrabec.

Draken Brno - TJ So. Podhorní Újezd 35:13 (18:5)

Absence klíčového kanonýra Patrika Bajera byla známa už dopředu - při hostování v dresu Opatovic nemohl chybět ve čtvrtfinále play-off 1. ligy a pomohl k postupu do semifinále mezi nejlepší čtyři týmy v republice. Jenže chyběli i další, přesto se trenérovi povedlo sestavit sedm statečných a na soupisku museli i oba činovníci z lavičky. Jenže jen chuť hrát nestačí, prvních 5 minut Podhorák vzdoroval a prohrával jen o 2 branky (4:2). Situace se horšila a hosté v 11. min. stahovali už pětibrankové manko (7:3). Hosté kupili technické chyby a sehranost pochopitelně také chyběla (10:3 - 16. min.). Rozjetý Draken se s náskokem nespokojil, dál hrál na plný plyn a hosty vysvobodil až poločasový hvizd. Výhodu výhozu po přestávce Podhorák využil, ale snížit náskok pod 10 branek zůstalo jen snem. Hosté citelně doplatili i na nemožnost střídání brankářů a trenér měl jen minimální možnosti ovlivnit jednoznačný průběh utkání (21:8, 25:10 - 20. min.). Ani závěrečnou desetiminutovku domácí nevypustili a tvrdě šli za vylepšením skóre na účet Podhoráku.

Sestava PÚ: Ptáček - Schovánek, Šritr, Zhouf - L. Bajer 6, J. Novotný 4, P. Novotný 3. Trenér J. Chudoba, vedoucí družstva Milan Vrabec.

V neděli diváci ve Vojicích uvidí poslední domácí utkání mužů. Přijedou Ostopovice, začátek je v 10.30. (mj)