Podhorák bez Patrika Bajera doma na Ostopovice nestačil

12. 06. 2018 Národní házená « zpět

Vojice - V posledním domácím utkání diváci s napětím čekali, zda si Podhorák bez Patrika Bajera dokáže v 2. lize národní házené připsat alespoň bod. Patrik Bajer zatím pomáhal Opatovicím v těžkém semifinále v Přešticích v boji o finále 1. ligy. To se po velkém boji nezdařilo, a tak východočeský tým skončil těsně pod vrcholem.

TJ So Podhorní Újezd - So Ostopovice 16:20 (8:12)

Sebevědomí hostům narostlo už před utkáním, když zjistili citelné oslabení domácích. Prvních 10 minut toho bylo důkazem i na hřišti (1:4). Domácím se podařilo snížit, ale náskok hostů přesto narůstal (2:6 - 12. min.). Jihomoravany se podařilo přibrzdit (3:6), ale režii utkání hosté drželi velice pevně (3:8 - 22. min.). Domácí snaha přinesla optické vyrovnání hry, ale houževnatý soupeř náskok nepouštěl (5:9, 7:11). V závěru poločasu se oba týmy radovaly ze vstřelené branky, ale víc se nestihlo. Druhou půli začali domácí náporem přesně podle pokynů trenéra a dostali se na dostřel (10:12). Bohužel přišla technická chyba (špatná rozehrávka), zkušený tým hostů opět zabral a srovnal si hráče a jejich úkoly v obranné činnosti (10:13). Pak přišly velké okamžiky obran na obou stranách a skóre se dlouhé minuty neměnilo. Podhorák se znovu a tentokrát naposled dostal na dvě branky od soupeře (11:13 - 19. min.). Hosté zrychlili přihrávky a opět narostl tlak na domácí svatyni. Domácí začali ztrácet a nestačili reagovat na aktivitu hostů (11:16, 12:17 - 23. min.). Rychlá série dvou branek v síti Ostopovic ještě zažehla plamének naděje na závěrečnou pětiminutovku (14:17 - 25. min.). Jenže zkušený celek hostů dokázal na každou další obdrženou branku reagovat stejně, a tak hosté nakonec slavili jasné vítězství.

Sestava a branky PÚ: Hátle, Ptáček - Pour, Bartoš, Zhouf - Hruška 5, Kindl 4, L. Bajer 4, Petřivý 2, Novotný 1. Trenér Jaromír Chudoba, vedoucí družstva Milan Vrabec.

V sobotu odehraje přípravka závěrečný turnaj na domácím hřišti ve Vojicích, začíná se v 9 hodin. (mj)