Polman se po vítězství v Hradešíně chystá na extrémní ultramaratony

19. 06. 2018 Cyklistika « zpět

Nová Paka - Třetí červnovou sobotu se uskutečnil v Hradešíně nedaleko Českého Brodu 6. ročník závodu Hradešínský Drncák. Tento známý MTB závod, který vede zvlněným terénem převážně po lesních cestách s mnoha kořenovými úseky, proto název Drncák, nabízí dvě distance. Hlavní závod o délce 54 km se jede na dvě kola, účastníci kratšího závodu absolvují jeden okruh dlouhý 27 km. Hlavní závod suverénně vyhrál v dresu lidé&HORY Pačák Dan Polman, který poměrně technickou trasu prolétl průměrem přes 25 km/h. Do cíle si přivezl náskok více než 6 minut před druhým Liborem Holubem.

Pro packého cyklistu to byl jeden z posledních testů kondice před náročným ultramaratonem Dolomitica Ultra o délce 690 km s celkovým převýšením 16.000 m. Tento závod bude odstartován v italském Sarmede 6. července v 9 hodin. Dan zde chce jet kategorii sólo bez podpory, což znamená, že si poveze vše sám na kole. V polovině srpna pak novopackého bajkera-vytrvalce a jeho podpůrný tým čeká nejtěžší ultramaraton v Evropě - Race Around Austria o délce 2200 km s neuvěřitelným celkovým převýšením 30.000 m. (ur)

Výsledky - Hradešínský Drncák: 1. Dan Polman (lidé&HORY) 2:03:28, 2. Libor Holub 2:09:52, 3. Michal Futó (Sport Team Hrádek n/N) 2:14:55.