Podhorák zakončil 2. ligu vítězstvím na Moravě

19. 06. 2018 Národní házená « zpět

Podhorní Újezd - Poslední náročný víkend odehráli národní házenkáři z Podhorního Újezdu sice v malém počtu, ale v nečekané formě a nechybělo mnoho, aby přivezli bodů ještě víc.

So Svinov - TJ So Podhorní Újezd 21:20 (12:9)

Domácí favorit přistoupil k utkání sice sebevědomě, ale nečekaně vlažně. Jistý střed tabulky a 20 bodů se zřejmě vplížily do podvědomí domácích hráčů víc, než se místním divákům líbilo. Podhorák toho mistrně využil (0:2 - 5. min.), ale bohužel další branku do domácí svatyně, k překvapení všech, rozhodčí neuznal. Hosté se nad tuto křivdu nedokázali povznést a jejich vykolejení pomohlo domácím k náhlému probuzení (5:2 - 10. min.). Hosté se přece jen oklepali a vrátili se k systematické hře, ale do poločasu už náskok domácích stáhnout nedokázali. Ani po přestávce se kanonýr Patrik Bajer nedostal do obvyklé střelecké pohody, zato se však z trestných hodů nemýlil Petr Hruška a donutil domácí obranu hrát zcela čistě, jinak ihned trestal. Tato jednoduchá taktika pomohla Podhoráku nečekaně k vyrovnání (16:16 - 15. min.). Urputný boj o každý míč pokračoval až do dramatického závěru, kdy se na hostech opět projevily nepřesné výroky rozhodčího, což vyústilo ve vyloučení dvou hráčů Podhoráku. Hosté tak v pěti hráčích podlehli na horké ostravské půdě o pouhou branku.

Sestava PÚ: Ptáček - L. Bajer, M. Pour, Bartoš, Chvalina, A. Pour - Hruška 12, P. Bajer 6, Novotný 1, Petřivý 1. Trenér Jaromír Chudoba.

TJ Stará Ves n/O - TJ So Podhorní Újezd 17:20 (6:8)

Hosté ještě s křivdou v srdcích chtěli dokázat, že sobotní výborný výkon nebyl náhodný, a na souseda z tabulky si věřili i v jeho prostředí, a navíc i se stejným rozhodčím. A už vůbec nezáleželo na tom, že už Podhorák nemůže Starou Ves bodově dostihnout. Hosty navíc už v sobotu opustili 2 hráči, a na soupisku musel tedy i veterán Chudoba a moc si přál, aby se nikdo na hřišti nezranil. Od samého úvodu (0:1, 1:3) hráli prim hosté, vydrželi s nasazením po celý poločas a nenechali se obrat o důležitý, i když malý náskok. Ani vstup do druhé poloviny utkání Podhorák nepodcenil a ihned náskok navýšil. Obranu hostů nečekaně s přehledem řídil ve svém prvním utkání mezi muži Albert Pour, kterému je teprve 16 let a loňskou sezonu ještě hrál s žáky! Když náskok hostů narostl na 6 branek, tak se opět objevila ČK v ruce rozhodčího (10:16 - 15. min.). S pětiminutovým vyloučením si hosté poradili na výbornou (1:1) a dál drželi utkání pod kontrolou. Aktivní házenou se hosté přece jen vyčerpali a síly kvapem ubývaly. Na rychlou kombinační házenou už hosté neměli, a tak museli hrát tak, aby vydrželi a nejlépe i s náskokem. Sice diváci přišli o pohledné akce, ale účel světí prostředky. Náskok se logicky snižoval, ale statečný výkon Podhoráku byl oceněn konečným vítězstvím.

Závěrečné dvoukolo 2. ligy B rozhodlo, že do nejvyšší soutěže postupuje SK Studénka.

Sestava PÚ: Ptáček - A. Pour, L. Bajer, Chvalina - P. Bajer 13, Hruška 4, Petřivý 2, Novotný 1. Trenér Jaromír Chudoba, který byl napsán i na soupisku hráčů. (mj)