Říjnový boxerský galavečer v novopackém hotelu Centrál

13. 08. 2018 Box « zpět

Nová Paka - V sobotu 27. října přátelé sportu, a hlavně boxu uvidí něco, co Nová Paka ještě nezažila.

Pačtí boxeři pořádají v hotelu Centrál ojedinělý sportovní večer Boxing Night Nová Paka. Na tento večer je předběžně naplánováno šest amatérských utkání dle olympijských pravidel a čtyři profesionální zápasy, kterým bude vévodit utkání Pačáka Jakuba Chvala o titul profesionálního mistra Evropy v lehké váze, což je hmotnost do 61,2 kg. Kontrakt na tento zápas, díky výborným výsledkům packého borce Jakuba Chvala, zajistil jeho trenér Karel Kubec již v červenci, když podepsal smlouvu na toto utkání se světově uznávanou a registrovanou francouzskou organizací RBO - Royal Boxing Organization.

"Můj soupeř zatím není znám, protože tento titul v současné době nikdo nevlastní, a je tak volný. Já jsem díky svým dosavadním výsledkům dostal možnost o něj boxovat. Soupeře budeme společně vybírat s touto organizací. Společně s mým trenérem jsme mou přípravu odstartovali již v polovině července," sdělil k tomuto význačnému boxerskému utkání Jakub Chval.

Na tento duel přiletí supervizor z Francie Nébudo Pitois, aby dohlédl na nezaujatý a čistý průběh celého zápasu. V amatérských utkáních je naplánováno představení domácích boxerů. (ur)