Podhorák zahájil přebor povinným vítězstvím

11. 09. 2018 Národní házená « zpět

Vojice - V sobotu se na hřišti ve Vojicích hrálo první utkání národní házené v nové sezoně. Místo tradiční 2. ligy ale hrají domácí muži po dlouhých letech pouze krajský přebor.

TJ So Podhorní Újezd - So Krčín B 33:28 (16:13)

Na zahajovací utkání zavítal do Vojic ambiciózní tým Krčína B, který přivezl samé mladé hráče. Ti po skončení utkání pokračovali do Plzně posílit prvoligové áčko Krčína. Za domácí nastoupili i dva dorostenci, Albert Pour a Patrik Wittek, kteří se ihned zapojili mezi matadory v obraně. Dvě kompletní obranné trojice (A. Kloutvor, Ondráček, A. Pour + Chvalina, L. Bajer, Wittek) se střídaly po 10 minutách, aby stíhaly mladé a nesmírně pohyblivé hráče Krčína. A tato neobvyklá taktika se vyplatila. Velmi dobře také zachytal Michal Pour, který byl od začátku v jednom ohni a skvělými zákroky dostával prvoligové střelce často do úzkých. V útoku po boku Jirky Novotného a kanonýra Patrika Bajera se po 10 letech objevili také Vladimír Bílek a František Kloutvor. A nebylo příliš znát, že se na své poslední boje téměř nepamatují. Od začátku utkání se hrálo naprosto vyrovnaně a to vydrželo do 15. minuty, poté se vedení ujal domácí Podhorák a náskok narostl na tři branky. Blížil se už konec poločasu a Bílek zvýšil na 16:12. Soupeř ale bleskurychlou střelou v poslední vteřině poločasu z 18 metrů překvapil domácího brankáře a korigoval na 16:13.

O přestávce gratulovali hráči i diváci trenérovi a dlouholetému funkcionáři Jaromíru Chudobovi k jeho životnímu jubileu - 60. narozeninám.

V 2. dějství se útoky střídaly ve skvělém tempu a gólových situací neubývalo. Diváci, kteří přišli, jistě nelitovali a tleskali domácím i hostům za předvedenou hru. Nebylo vůbec znát, že za P. Újezd nastoupilo 5 hráčů, kterým již bylo 40 a více. Diváci neúnavně hnali "starou gardu" dopředu za vítězstvím, ale skóre narůstalo na obou stranách. Domácím se dařilo mít stále navrch a nepouštěli taktovku z rukou. Zkušenosti Podhorák zužitkoval a vedení udržel až do konce. Po skončení utkání se domácím hráčům dostalo velkého aplausu a pochval. (šk, fk, mi)

Sestava PÚ: M. Pour - Wittek, A. Pour, Chvalina, L. Bajer, A. Kloutvor, Ondráček - Novotný 3, P. Bajer 10, Bílek 10, F. Kloutvor 10. Trenér J. Chudoba a vedoucí družstva F. Kloutvor.