Národní házenkáři Podhorního Újezdu vyhráli na všech frontách

25. 09. 2018 Národní házená « zpět

Vojice - První utkání na domácím hřišti ve Vojicích bylo v sobotu ráno velmi náročné pro pořadatele, neboť noční bouřka a silný vítr zaneřádily celé hřiště národních házenkářů. S vypětím všech sil a s pomocí techniky se podařilo hřiště uklidit a vyfoukat těsně před začátkem prvního zápasu. Postupně se představili mladší i starší žáci a muži.

Ml. žáci

TJ So Podhorní Újezd - So. Dobruška 12:8 (6:3)

Domácí jsou v této sezoně oslabeni o zkušené hráče, kteří přestoupili do starší kategorie. Prapor mužstva tak drží F. Chudoba, O. Kloutvor, L. Šára a V. Barcal. Ostatní hráči a hráčky hráli v minulé sezoně za přípravku, ale hned se přizpůsobili na velkou házenou. První poločas byl velmi nervózní a vyrovnaný na obou stranách. Malé i velké chyby obrany hasil dobře chytající brankář V. Barcal, v obranné činnosti na pozici obránce poprvé nastoupil O. Kloutvor a na záloze T. Chudoba, V. Adam a nejmladší na hřišti M. Bajer. Za touto velmi malou obranou měl brankář hodně práce. Nově složenému útoku Šritr, Šára a Chudoba trvalo trošku déle, než se sehrál a trefil branku. Ve 2. dějství se už podařilo všechno sladit a mužstvo Podhoráku navyšovalo své vedení. Ke konci 1. i 2. poločasu se do hry zapojila i mladá děvčata, aby sbírala zkušenosti. V útoku se střelecky dařilo Chudobovi, který dal 9 branek.

Sestava PÚ: V. Barcal, O. Kloutvor, T. Chudoba, M. Bajer, V. Adam, L. Šára (1), J. Šritr (2), F. Chudoba (9), E. Zahrádková, B. Bílková, E. Kloutvorová. Trenéři F. Kloutvor a V. Bílek.

St. žáci

TJ So Podhorní Újezd - So Dobruška 20:11 (11:6)

Stejně jako mladší žáci nastoupili i starší ke svému prvnímu domácímu utkání v nové sezoně. I v tomto kádru muselo dojít k zásadní změně z důvodu zranění ruky kanonýra Vl. Bílka, který proti normálu plnil funkci záložníka na obraně pod vedením zkušeného M. Čermáka s mladšími žáky V. Barcalem a L. Šárou. V útočné řadě se opět po delší odmlce sešli bratranci Kloutvorovi s levorukým kanonýrem V. Zahrádkou. Do branky se postavil T. Današ. Přes počáteční nesmělost a respekt z výškové převahy soupeře se domácí postupným tlakem a rychlostí dostávali do vedení, které na konci 1. poločasu navýšili na 11:6. Spousta sebraných míčů při rozehrávkách a velká bojovnost jak v útoku, tak v obranné činnosti dostaly Dobrušku pod velký tlak a donutily hosty k chybám. Jedinou komplikací v cestě za úspěchem bylo další zranění, tentokrát obránce M. Čermáka, který utrpěl zranění kotníku, a nemohl tak utkání dohrát. Na jeho post se posunul Vl. Bílek a do hry nastoupil náhradník L. Šára. I přesto se domácím podařilo udržet svůj náskok a dovést zápas do vítězného konce.

Sestava PÚ: T. Današ, M. Čermák, V. Bílek, V. Barcal, L. Šára, Adam Kloutvor (2), Aleš Kloutvor (8), V. Zahrádka (10). Trenéři F. Kloutvor a V. Bílek.

Muži

TJ So Podhorní Újezd - So Dobruška B 28:27 (13:12)

K druhému domácímu utkání nastoupili muži a jako poprvé se opět sestava skládala z dvou obraných valů složených na jedné straně z "matadorů" A. Kloutvora, I. Ondráčka, L. Bajera, M. Chvaliny a na straně druhé z nastupující nové generace, P. Witteka a A. Poura. V útoku se žádné překvapení nekonalo, nastoupili opět samí velezkušení hráči, mimo zraněného F. Kloutvora. Začátek utkání domácímu družstvu příliš nesedl, prohrávalo soustavně o 1 až 3 góly. Velké potíže dělali obraně velmi pohybliví mladí hráči Dobrušky. Až ke konci poločasu se domácím podařilo vyrovnat, a v poslední minutě dokonce jít do vedení. Za velké podpory fanoušků a zvýšeného úsilí útočníků v čele s P. Bajerem navýšili domácí své vedení v 2. poločase až na 4 branky. Náskok se jim bohužel nepodařilo udržet, Dobruška srovnala ke konci zápasu na 27:27, a o výhře se tak rozhodovalo v posledních dvou minutách utkání. Ve vypjaté situaci dokázal vsítit branku právě P. Bajer. Soupeři ale zbyla ještě minuta na korekci. Při závěrečném tlaku hostů vyrazil nejprve prudkou střelu brankář T. Coufal, bohužel pouze do rukou soupeře, který další snahou o gól donutil obránce k faulu. Hosté tak měli v úplném závěru šanci srovnat z trestného hodu, což se jim nakonec nepovedlo, a domácí tak šťastně těsnou výhru uhájili.

Sestava PÚ: Coufal - Wittek, A. Pour, A. Kloutvor, Ondráček, Chvalina, L. Bajer - P. Bajer 18, Vl. Bílek 5, Novotný 2, Zítko 2, Kindl 1. Trenéři J. Chudoba a F. Kloutvor. (mj)