Nikdo z Opatovic nestačil na Podhorák

16. 10. 2018 Národní házená « zpět

Podhorní Újezd - Slunečné počasí dělá radost všem a samozřejmě i národní házenkáři jsou z babího léta nadšeni. Užívají si utkání dvojnásob, navíc když na vítězné vlně jsou všechny týmy Podhorního Újezdu.

Mladší žáci - přípravné utkání

TJ So Opatovice n/L - TJ So Podhorní Újezd 3:6 (3:2)

Přestože šlo pouze o přípravné utkání, tak všichni byli svědky urputného boje. Utkání bylo od začátku až do konce velmi vyrovnané a na obou stranách vládla především obrana s brankáři. V 1. poločase se mladší žáci hostů velmi snažili, aby získali vedení. To jim ale nebylo dopřáno především vinou nepřesných přihrávek, a hlavně neúčinné střelby. V poločase tak prohrávali o jeden gól. Druhá půle byla ze strany hostů o hodně lepší. Dvěma brankami se blýskl "přípravkář" J. Šritr a skóre se změnilo na 3:4 pro P. Újezd. I v tomto dějství měla obrana pod vedením O. Kloutvora mnoho práce, a to s výborným vysvědčením. Velkou zásluhu na konečném vítězství měl samozřejmě brankář V. Barcal, který nepustil v druhém poločase ani jednu branku! V útoku se chytili také útočníci F. Chudoba a L. Šára a otočili výsledné skóre na 3:6. Trenéři byli spokojení především s hrou obrany a brankáře, ale na střelbu útočníků se musí ještě více zaměřit.

Sestava PÚ: V. Barcal, O. Kloutvor, T. Chudoba, V. Adam, M. Bajer, E. Kloutvorová, E. Zahrádková, B. Bílková, T. Bajerová, L. Šára (1), J. Šritr (2), F. Chudoba (3). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

OP - starší žáci

TJ So Opatovice n/L - TJ So Podhorní Újezd 15:25 (10:14)

Na hřišti domácích Opatovic se představili také starší žáci. Oproti mladším žákům bylo tentokrát od začátku znát, kdo má navrch ve všech činnostech na hřišti. V 1. poločase se ještě domácí snažili udržet krok a tempo, ale na konci poločasu se přece jen objevil rozdíl 4 branek. V 2. poločase už zářila obrana Podhoráku a pod vedením Vl. Bílka zásobovala útok vybojovanými míči. Jistý brankář T. Današ chytal s přehledem střely domácích útočníků a rychle posílal dlouhé pasy na své spoluhráče vpředu v útoku, kteří se většinou nemýlili. Při skórování se střídali hlavně V. Zahrádka a Aleš Kloutvor a rozdíl navýšili na konci utkání na 10 branek. Odměnou byl mohutný aplaus rodičů a fanoušků z P. Újezdu, kteří svůj tým neúnavně povzbuzovali po celé utkání.

Sestava PÚ: T. Današ, Vl. Bílek, F. Chudoba, V. Barcal, L. Šára, Adam Kloutvor (1), V. Zahrádka (10), Aleš Kloutvor (14). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

OP muži

TJ So Opatovice n/L B- TJ So Podhorní Újezd 26:28 (13:12)

Těžké utkání mužů s domácími Opatovicemi, které měly ve svém družstvu i tři opory z 1. ligy, se podařilo Podhoráku dotáhnout do vítězného konce. Ze začátku se hosté nemohli vyrovnat s velmi nalepeným míčem (štěpařským voskem) a vlivem toho zbytečně ztráceli balóny nepřesnými přihrávkami. Soupeř toho spolu s domácím prostředím náležitě využil a navýšil vedení až na 4 branky (9:5). Ke konci poločasu se přece jen konečně začalo dařit i hostům a postupně ztrátu umazali na minimum (13:12).

Ve 2. dějství se začala karta obracet, a to především velkou zásluhou obrany, která pod vedením Aleše Kloutvora našla na soupeře účinný recept. Jiří Barcal se potom snažil vychytat prvoligové střelce, kteří se jen málokdy mýlili. Najednou začala obrana Podhoráku zásobovat své útočníky získanými míči, střelci se snažili a proměňovali krásné útočné akce v góly. Hosté postupně otočili skóre, a v 25. minutě 2. půle vedli dokonce o 5 branek. Diváci P. Újezdu přímo šíleli a vehementně povzbuzovali. Hosté však v posledních minutách utkání rychle přišli o přesvědčivý náskok, a to vinou nepřesných přihrávek. Soupeř mocně tlačil a snížil na rozdíl pouhých 2 branek. Úplný závěr si ale už zkušený Podhorák pohlídal a zaslouženě dotáhl vyrovnané utkání do vítězného konce.

V neděli 21. října bude hřiště ve Vojicích svědkem prvoligového zápasu, v němž bude A tým Opatovic hostit Podlázky. Utkání začíná ve 14 hodin. (š+fk, mj)

Sestava PÚ: J. Barcal - A. Pour, A. Kloutvor, H. Šritr, L. Bajer - M. Kindl (4), Vl. Bílek (5), J. Novotný (8), P. Bajer (11). Trenéři J. Chudoba a F. Kloutvor.