Sportovní gymnastky zahájily sezonu, Anička Mašátová má zlato a bronz

23. 10. 2018 Gymnastika « zpět

Jičín - Jičínské sportovní gymnastky po letní přípravě zahájily sezonu v sobotu 13. října závodem v Horních Počernicích.

Do Prahy odjelo pět děvčat ročníku na rození 2009-2007. Závodilo se v celém gymnastickém čtyřboji - přeskok, bradla, kladina, prostná. Anička Mašátová (2008) zahájila podzimní sezonu opět výborným výkonem a z Prahy si odvezla zlato. K. Holá (2007) obsadila krásné 6. místo, N. Karbanová (2007) 9. místo, A. Kopáčková (2009) 12. místo a V. Drusanová (2008) 33. místo.

Druhý závod proběhl v sobotu 20. října ve Vítkovicích. Do Ostravy odjelo pět děvčat již v pátek. O náročnosti závodu Vítkovice Cup vypovídala účast těch nejlepších oddílů v republice - Moravská Ostrava, Brno, Šumperk, Znojmo, Třinec, Vítkovice, Pardubice a Horní Počernice. V kategorii starších žákyň se Anička Mašátová ani v této konkurenci neztratila a přivezla si z Ostravy bronzovou medaili. Ostatní děvčata bohužel pády posunuly do druhé poloviny závodního pole. K. Holá a V. Vyziblová obsadily společně 16. místo a N. Karbanová 25. místo. Do odpoledního závodu juniorek nastoupila K. Matoušková, ročník narození 2004. Katka podala na třech nářadích krásné výkony. Bohužel posledním nářadím byla kladina a tam ji pády posunuly z medailové pozice na i tak krásné 5. místo. Děvčatům úvod do sezony vyšel. Děkujeme jim za krásná umístění a přejeme hodně štěstí do dalších závodů. P. Kodešová