Krčín překvapivě padl s Podhorákem

23. 10. 2018 Národní házená « zpět

Vojice - V národní házené pokračovaly oblastní soutěže žákovských týmů.

Mladší žáci

TJ So Podhorní Újezd - So Krčín 16:11 (9:5)

Mladší žáci Podhoráku přivítali na svém hřišti bojovný, rychlý Krčín. První poločas se vyvíjel od začátku velmi vyrovnaně a družstva se střídala ve vedení. K závěru půle se rozstřílel F. Chudoba i L. Šára a domácí šli do zaslouženého vedení (8:4). Na posledních 8 minut poločasu zaměnili trenéři chlapce za děvčata, a ta měla jediný úkol - udržet vedení. To se jim podařilo, E. Kloutvorová navíc dokázala ještě navýšit vedení na 9:4, když dala svou první branku za mladší žáky. Bohužel v posledních vteřinách domácí také ještě inkasovali a stav po 1. poločase byl 9:5.

Druhou půli začal lépe Krčín a náskok se ztenčil (9:7). Domácím útočníkům se nedařilo, až v 10. minutě se 2x krásně uvolnil J. Šritr a zvýšil vedení na 11:7. Krčín sázel na svoji rychlost a rychlé brejky využil ke snížení náskoku (12:10). Domácí trenéři reagovali a zamíchali sestavou. Prohodili útočníka s obráncem (L. Šáru s M. Bajerem) a do obrany se též posunula rychlonohá E. Zahrádková, aby zamezila rychlým brejkům a pomohla bekovi O. Kloutvorovi zavřít střed brankoviště. Byl to vynikající tah a obrana s velmi dobře chytajícím V. Barcalem již inkasovala do konce utkání pouze 1 branku! V útoku zrychlil finální přihrávky M. Bajer a F. Chudoba s J. Šritrem po dlouhé době skórovali (15:11). Hosté dál bojovali, ale proti již vyztužené obraně měli málo šancí. V úplném závěru se rozhodl nejmenší hráč na hřišti M. Bajer udělat kliku obránci, to se mu sice povedlo, ale byl faulován. Trestný hod trefil přesně pod horní tyč a uzavřel vítězné skóre zápasu (16:11). Diváci, kteří přišli podpořit nejmenší, byli nadšení výkonem a velkým potleskem odměnili celé družstvo.

Sestava PÚ: V. Barcal, O. Kloutvor. T. Chudoba, V. Adam, E. Zahrádková, T. Bajerová, B. Bílková, E. Kloutvorová (1), M. Bajer (1), L. Šára (2), J. Šritr (5), F. Chudoba (7). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

Starší žáci

TJ So Podhorní Újezd - So Krčín 16:15 (8:10)

Starší žáci Podhoráku doplněni 3 hráči z mladších žáků se postavili proti favoritu z Krčína. Hosté výškově viditelně převyšovali domácí hráče a samozřejmě i váhově domácí výrazně zaostávali. Ale odhodlání, bojovnost a fyzická zdatnost byly domácími zbraněmi, stejně tak v nemenší míře trpělivost a štěstěna. V úvodu se ukázala sehranost a rychlost hostů, domácí ale zdárně sekundovali a drželi krok (3:3). Poté se podařilo soupeři odskočit o 3 branky. Za stavu 4:7 pro soupeře si domácí trenéři vyžádali oddechový čas, nabudili své svěřence, aby dohrávali útočné systémy až do úhlů, rozhýbali tím pevný krčínský val a chodili si pro tresty. Od 18. minuty se jim začalo dařit a plnit přesně pokyny trenérů. V. Zahrádka a Aleš Kloutvor proměnili i několik trestů, a tak se stav na konci poločasu zastavil na skóre 8:10 pro hosty.

O přestávce vyhecovali trenéři domácí družstvo tak, aby nic nevzdávalo a šlo do toho naplno. V 2. půli se radovali střelci na obou stranách do stavu 10:12. Poté Krčín využil brejky (10:14). Domácí trenéři sáhli opět k oddechovému času a znovu probudili a naladili své svěřence. Do konce utkání zbývalo asi 10 minut a na hřišti se začaly dít neuvěřitelné věci. Obrana s brankářem se chytla a začala sbírat soupeřům míče. Brankář T. Današ chytil několik důležitých střel z úhlu a obrana pod vedením Vl. Bílka začala Krčínu pořádně zatápět. I v útoku se začalo dařit a proměňovat gólové příležitosti. Skóre zápasu se posunulo na 14:15 a zápas spěl k infarktovému závěru. Diváci mohutně povzbuzovali a hnali domácí kupředu. Když Aleš Kloutvor vyrovnal na 15:15, rozpoutali diváci hotové peklo. Zbývalo něco okolo 2 minut do konce utkání, míč měli v držení hosté, ale pod velkým tlakem a kvůli nervozitě v zakončení přestřelili Današovu svatyni. Domácím se rozehra podařila, šli do útoku a ve chvíli, kdy zbývala asi 1 minuta, začali motat hlavu soupeřovým obráncům. Důležité bylo, že pořád útočili a vyvíjeli aktivitu, aby rozhodčí neměl důvod zvednout ruku za pasivní hru. Diváci vestoje a za ohlušujícího povzbuzování dodávali útoku sílu. Trenéři avizovali 10 vteřin do konce utkání, důležité bylo neztratit balón a popřípadě vybojovat faul. I samotný bod by byl pro domácí velký úspěch. V tu chvíli vzal vše do své levé "zlaté" ruky V. Zahrádka a skrytou střelou pod rukama obránce překvapil hostujícího brankáře a skóre se poprvé přelilo na stranu Podhoráku na 16:15. Hostující stihli už jen rozehrát a rozhodčí odpískal konec utkání. Po jeho skončení se dostavila obrovská radost. Neskutečné se stalo skutečným, "David porazil Goliáše" svou odvahou a trpělivostí. Trenéři nešetřili chválou. Asi necelá stovka diváků vybuchla neuvěřitelným potleskem a euforií, patří jim velké díky za podporu, byli 8. hráčem na hřišti. Něco podobného domácí na hřišti dlouho nezažili. (šk+fk, mj)

Sestava PÚ: T. Današ, Vl. Bílek, V. Barcal, F. Chudoba, L. Šára, Adam Kloutvor, V. Zahrádka (8), Aleš Kloutvor (8). Trenéři F. Kloutvor, Vl. Bílek.