Republikové finále v aerobiku se poprvé konalo v Jičíně

15. 01. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V Jičíně se poprvé konalo republikové finále soutěže jednotlivců ve cvičení podle lektora Bohemia Aerobic Tour.

I přes nepřízeň počasí přijelo do tělocvičny 3. základní školy v Poděbradově ulici celkem 130 soutěžících z různých míst České republiky. Z největší dálky přijely závodnice z Písku, Jindřichova Hradce, Plzně, Jihlavy, Brna a Šumperka. Nejvíc závodnic ve startovním poli měly Hovorčovice (18), 15 jich přijelo z Hlinska a 14 z Chotěboře. Cenná byla i účast dvou chlapců - jeden v kategorii do 6 let, druhý zvítězil v nejvíce obsazené kategorii 9-10 let a porazil tak všech 38 závodnic.

Finále se mohli zúčastnit pouze ti, kteří se probojovali v některém z pěti postupových kol a současně splnili podmínku účasti na minimálně třech kolech. Z Aerobic clubu Jičín startovalo ve finále 8 závodnic: Eliška Runčíková v 1. kategorii, Anička Vitáková ve 2. kat., Lucka Beranová, Terka Kirschner, Sárka Kubrová a Vanesa Šulcová ve 3. kat., Míša Beranová a Nikola Kubrová ve 4. kat. Nejlépe se umístila Míša Beranová, která jako jediná dosáhla na stupně vítězů a vybojovala pohár za 3. místo. Druhou nejlepší domácí závodnicí byla Lucka Beranová, která skončila na pěkném 5. místě.

Pořadatelé rozdali také menší poháry za účast ve všech pěti postupových kolech. Takových závodnic bylo celkem 50. Mezi nimi i dvě domácí - Anička Vitáková a Nikča Kubrová.

Výsledky - do 6 let: 1. Evelína Naumecová (Chrudim), 2. Silvie Tvrdíková (Chotěboř), 3. Tereza Vodrážková (Hovorčovice). 7-8 let: 1. Michaela Pospíšilová (Poděbrady), 2. Nela Mücková (Řepy), 3. Daniela Češíková (Hlinsko). 9-10 let: 1. Dalibor Tománek (Brno), 2. Sofie Piterková (Šumperk), 3. Aneta Bedrnová (Poděbrady). 11-13 let: 1. Linda Tománková (Brno), 2. Lila Kamelová (Praha), 3. Pavlína Knorová (Praha). 14-18 let: 1. Johana Kročilová (Hradec Králové), 2. Marika Podlucká (Praha), 3. Míša Beranová (Jičín). Nad 18 let: 1. Dagmar Vlčková (Písek), 2. Kristýna Dvořáčková (Hradec Králové), 3. Lenka Machová (Jihlava).

Podrobné výsledky soutěže najdete na bohemiaaerobictour.cz/vysledky-11. (eš)

Prohlédnout výsledky zde