Úspěchy aerobiku T. J. Sokol Jičín

02. 04. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V neděli 31. března byla odstartována celorepubliková soutěž Bohemia Aerobic Tour 2019 prvním závodem v Nymburce. Sportovní výkony si poměřilo 83 týmů v kategoriích step, dance, aerobic show a fitness.

Z oddílu aerobiku T. J. Sokol Jičín startovalo v pěti stepových týmech celkem 40 závodnic.

Ve věkové kategorii 9-10 let startovaly úplně poprvé nejmladší závodnice se skladbou Frozen pod vedením trenérky Nikoly Nechanické. I když podaly celkem slušný výkon, ve velké konkurenci zkušenějších týmů obsadily až osmé místo. Tým Magic girls trenérky Míši Beranové zařazený do kategorie 11-12 let, ve které byl s věkovým průměrem 10,6 roku úplně nejmladší, také neměl lehkou pozici. Děvčata předvedla svoji náročnou skladbu s velkým nasazením, a tak se jim podařilo porazit tři týmy a obsadit šestou příčku. Největší úspěch zaznamenala skladba The greatest show trenérky Johanky Herbrychové, neboť v kat. 13-14 let zvítězila. V nejstarší kategorii 15-20 let vybojovala stříbrné medaile skladba Silver six v choreografii a pod vedením Evy Šulcové ml. a čtvrté místo skladba Superheroes Johanky Herbrychové. Napoprvé to je tedy docela slušná bilance. Závodnicím i trenérkám gratulujeme a přejeme úspěch v dalších kolech. Příští proběhne v Jičíně ve sportovním areálu v neděli 14. dubna. (eš)

Složení týmů:

Frozen - Verča Dolečková, Petra Jauernigová, Lea Jiroušková, Klaudie Křížová, Natálka Novotná, Kateřina Ottová, Stela Párysová, Simona Rulcová, Eliška Runčíková a Anička Vlčková.

Magic girls - Elisabeta Benešová, Kristýna Čejková, Karolína Chmelíková, Anita Paličková, Kristýna Skřivánková, Daniela Šímová, Bára Valterová a Anička Vitáková.

The greatest show - Lucie Beranová, Ema Jakubcová, Tereza Kirschner, Míša Krásná, Sára Kubrová, Karolína Muchová, Tereza Nechánská, Nikola Součková a Vanesa Šulcová.

Superheroes - Iveta Bartošová, Anna Kindermannová, Štěpánka Kubínová, Patricie Lorencová, Tereza Pažoutová, Denisa Rychnová a Adéla Toboříková.

Silver six - Míša Beranová, Tereza Kindermannová, Nikola Kubrová, Karolína Mindlová, Nikola Nechanická a Kateřina Skřivánková.