Pohádkový závod v Jičíně. Domácí gymnastky získaly sedm medailí

02. 04. 2019 Gymnastika « zpět

Jičín - V sobotu 30. března se v tělocvičně 1. ZŠ v Jičíně uskutečnil VI. ročník Pohádkového závodu ve sportovní gymnastice.

Závodu se zúčastnilo 133 děvčat z devíti oddílů a čtyř krajů. Přivítat sportovní gymnastky v Jičíně přišel i starosta města Jan Malý, kterému tímto ještě jednou děkujeme. Své sestavy na lavičce, kladině a v prostných předvedla děvčata od ročníku narození 2013 až po ročník 2003. Mezi oddíly z Liberce, Vrchlabí, Pardubic, Chrudimi, Hradce Králové, Všetat a Doks se jičínské gymnastky rozhodně neztratily.

Za nejmladší závodnice ročníku narození 2013 nastoupila svůj první závod i jičínská závodnice T. Benešová, která skončila na čtvrtém místě, od medaile ji dělilo pouhých pět setin. Mezi děvčaty ročníku narození 2012 se K. Hájková umístila na 14. místě, R. Kavánová na 19. místě a B. Žďárská na 24. místě. Závodnice od ročníku narození 2011 předváděly své sestavy na velké kladině. A. Karbanová předvedla na obou nářadích krásné sestavy a zaslouženě obsadila první místo, Z. Krykorková se umístila na 10. místě. V kategorii ročníku narození 2010 obsadila E. Mikolášová 10. místo, E. Procházková 15. místo a N. Dobiášová 20. místo. Od ročníku narození 2009 se kategorie dělily na B a C závod. Sestavy se liší obtížností. V kategorii žákyň B předvedla A. Mašátová (2008) krásné sestavy a obsadila 1. místo, V. Vyziblová přidala bronzovou příčku. K. Holá (2007) předvedla krásná prostná, bohužel pád z kladiny ji připravil o zlato, ale stříbrná medaile jí patřila. N. Karbanová obsadila 6. místo. Za juniorky B nastoupila Z. Janderová (2005) a obsadila 8. místo. V kategorii žen přidala K. Matoušková (2004) další zlato pro jičínský oddíl. Za C kategorii nastoupila tři děvčata. A. Kopáčková (2009) předvedla krásnou sestavu v prostných a medailovou sbírku rozšířila o další zlato, A. Vyziblová obsadila 5. místo. Poslední závodnicí byla V. Drusanová (2008), i té se závod povedl a stříbrná medaile zůstala v Jičíně. Pro jičínské gymnastky to byl velmi úspěšný závod. Sedm medailí je nádherný výsledek. Na celý průběh závodu dohlíželi Rumcajs s Mankou, kteří popřáli všem závodnicím hodně úspěchů do dalších závodů. Všem jičínským závodnicím děkujeme za výbornou reprezentaci oddílu, rodičům a trenérkám za přípravu a organizaci závodu. P. Kodešová