Jičínští plavci se zúčastnili závodů v Brně. Získali sedm medailí

15. 04. 2019 Plavání « zpět

Jičín - V sobotu 6. dubna se v hodně časných ranních hodinách vydala skupina tří mladších dorostenců z jičínského plaveckého oddílu na již tradiční Cenu brněnského draka do městského padesátimetrového bazénu za Lužánkami, kde soupeřilo bezmála 400 závodníků ze 40 plaveckých oddílů z České republiky a dvou oddílů ze Slovenska. Je třeba podotknout, že jičínští dorostenci předvedli kvalitní výkony a ukázali, že se v nabité konkurenci rozhodně neztratí. Z Brna si přivezli celkem sedm medailí!

Celkem tři medaile si z Brna přivezla Pavlína Smolíková, která každý svůj start proměnila v medailové umístění. Pavlína startovala pouze na motýlkových tratích a vedlo se jí vskutku dobře. První zlatou medaili získala na trati 100 m motýl, kde zvítězila v osobním rekordu jak mezi mladšími dorostenkami, tak i dokonce v kategorii žen, pro druhou zlatou si doplavala v závodě na 200 m motýl a na nejkratší trati 50 m motýl skončila "jen" o dohmat na stříbrné příčce. Matěj Vik závodil v Brně především v kraulových disciplínách, kde si vyplaval dva cenné kovy, konkrétně v závodě na 50 m kraul stříbrnou medaili a na trati 100 m kraul bronzovou medaili. Dva cenné kovy z Brna přivezl i Martin Janoušek, který je vyplaval na prsařských tratích 50 a 100 m, kde získal shodně 2x stříbro.

Všem závodníkům děkujeme za reprezentaci a velmi kvalitní výkony, pochvalu si zaslouží všichni výše jmenovaní závodníci za snahu, houževnatost, a především chuť závodit. (DeJič)