Mladí z Podhorního Újezdu začali jaro vítězně

15. 04. 2019 Národní házená « zpět

Podhorní Újezd - Přes zimní počasí začala odvetná část oblastních soutěží v národní házené, které se hrají na venkovních hřištích. Obě družstva Podhoráku začala na horké půdě v Krčíně.

Mladší žáci

So Krčín - Tj So Podhorní Újezd 5:13 (4:8)

Po zimním halovém přeboru východních Čech, kde mladší žáci Podhorního Újezdu zvítězili ve dvou turnajích, a díky tomu se dostali do finále zimního halového mistrovství do Rokycan (postupuje pouze 1 tým z kraje), kde se umístili na 4. místě z celé ČR, nebylo pro ně první jarní utkání na venkovním hřišti v Krčíně moc příjemné, neboť se rtuť teploměru vyšplhala pouze na 6 °C. Hráčům samotným nedělalo toto počasí problémy, jsou zdatní a otužilí a samozřejmě téměř celou dobu v pohybu. Podstatně hůře to nesli fanoušci z řad rodičů na tribunách, kteří přijeli v hojném počtu mladé naděje povzbudit.

Utkání probíhalo hned od začátku zcela v režii hostů. V brance spolehlivě chytající V. Barcal nepřipustil žádné překvapení. Obrana pod taktovkou zkušeného obránce (beka) O. Kloutvora sebrala domácím útočníkům poměrně dost míčů. Velmi dobře zahráli taktéž na postu záložníků "přípravkář" T. Chudoba a V. Adam. V útoku se předháněli střelci F. Chudoba a L. Šára, kteří dali dohromady 10 branek. Když získalo družstvo Podhoráku dostatečný náskok, dostala se do hry také děvčata. Ta úspěšně dohrávala 1. i 2. poločas a zdárně také skórovala T. Bajerová a E. Zahrádková. Vítězstvím nad Krčínem si ml. žáci upevnili první příčku v tabulce. Trenéři a diváci z řad rodičů byli velmi nadšení z úrovně mladších žáků.

Sestava PÚ: Barcal, Kloutvor, Adam, T. Chudoba, Kloutvorová, Bílková, Zahrádková (1), Bajerová (1), Bajer (1), Šára (5), F. Chudoba (5). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

Starší žáci

So Krčín - Tj So Podhorní Újezd 16:17 (9:10)

Stejně jako mladší žáci absolvovali své první utkání v jarní části sezony také starší žáci. I oni vyhráli dva turnaje zimního poháru v Č. Skalici a též se kvalifikovali do finále ve své kategorii. To se uskutečnilo v Pustějově a starší žáci Podhorního Újezdu skončili na 5. místě v ČR. Po úspěšném účinkování v halách se museli přesunout ven.

Utkání bylo od začátku až do konce velmi vyrovnané, vždyť P. Újezd bojoval o udržení první příčky před druhým Krčínem. Hosté si vybojovali mírný náskok, který drželi o 1-2 branky, a domácí Krčín občas dotahoval až na remízu. Tato situace se opakovala několikrát za zápas. Úctyhodná byla bojovnost hostujících hráčů, neboť je soupeř převyšoval jak výškou, tak hmotností. Velmi zarputilí menší hráči P. Újezdu svou vytrvalostí a tlakem nakonec domácí tým přehrávali. Obrana pod vedením M. Čermáka bojovala s o hlavu vyššími soupeři velmi statečně. Zdárně mu pak pomáhali a sekundovali na pozici záložníků ml. žáci F. Chudoba a V. Barcal, kteří se s chutí "zakousli" do soupeře a dostávali ho do úzkých. Kvalitně zachytal také brankář T. Današ, a to hlavně v závěru utkání, kdy vychytal a zneškodnil nebezpečné střely soupeře. V útoku se velmi dobře prosazovali V. Zahrádka střelbou z levé ruky a též z dálky a Aleš Kloutvor, který přímo motal obranu domácích svými kličkami a výšlapy. Prosadil se též nejmenší hráč na hřišti Adam Kloutvor, který střelbou z úhlu rovněž 2x skóroval. Zasloužená důležitá výhra nad Krčínem navýšila Podhoráku náskok na čele tabulky. (fk, šk, mj)

Sestava PÚ: T. Današ, M. Čermák, V. Barcal, F. Chudoba, (M. Portych, J. Lelek, V. Břeský - hostování z L. Bělohradu), Adam Kloutvor (2), V. Zahrádka (7), Aleš Kloutvor (8). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.