Medaile pro aerobik T. J. Sokol Jičín

16. 04. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V neděli 14. dubna se v jičínském sportovním areálu konalo druhé kolo celorepublikové soutěže Bohemia Aerobic Tour 2019.

Soutěž se vydařila, své výkony si poměřilo celkem 76 týmů v kategoriích dance, step, aerobic show a fitness.

Z oddílu aerobiku T. J. Sokol Jičín startovalo celkem 40 závodnic v pěti stepových týmech. Na jejich výkonu bylo znát, že v domácím prostředí mají velkou podporu publika. Přesto hlavně mladší cvičenky neměly lehký úkol vypořádat se s velkou konkurencí. V kategorii 9-10 let skončila skladba Frozen pod vedením trenérky Nikoly Nechanické i přes velké zlepšení opět až na osmém místě. O jednu příčku si oproti minulému závodu polepšil tým Magic girls trenérky Míši Beranové v kategorii 11-12 let, kde obsadil páté místo. Další tři týmy už všechny dosáhly na medailové pozice. Z minulého kola vítězná skladba The greatest show trenérky Johanky Herbrychové vybojovala tentokrát stříbrné medaile v kat. 13-14 let. V nejstarší kategorii 15-20 let stojí vždy proti sobě dva výborné týmy Sokola Jičín. Více důvodu k radosti měla skladba Silver six v choreografii a pod vedením Evy Šulcové ml., neboť se jí podařilo zvítězit. Bronzové medaile získala skladba Superheroes trenérky Johanky Herbrychové.

Další, v pořadí už třetí, kolo soutěže proběhne za 14 dní v Kutné Hoře. Věříme, že všechny závodnice na sobě zapracují a navzdory velikonočním prázdninám budou pilně trénovat. Jedině tak se mohou příště umístit ještě lépe. (eš)