Jičínský boxer Miloš Mráček získal medaili na mistrovství republiky

16. 04. 2019 Box « zpět

Jičín - Ve dnech 12. až 14. dubna se v jihomoravských Těmicích uskutečnilo Mistrovství České republiky juniorů a juniorek v boxu. Malá výprava jičínských boxerů čítala tři lidi. Na mistrovství odjeli dva trenéři a boxer Miloš Mráček.

Miloš Mráček již loni vybojoval na MČR kadetů bronzovou medaili, ale poté ho zastavilo v jeho další kariéře zranění. Před pár měsíci se opět naplno vrátil k tréninku a během několika kvalifikačních zápasů si i vybojoval právo účasti mezi osmi nejlepšími boxery v ČR ve váze do 75 kg. Vzhledem k předchozímu zranění a přestupu do vyšší věkové kategorie odjížděli Jičínští na turnaj s pokorou, ale touhou po medaili. A ta se naplnila!

Čtvrtfinálový los Milošovi postavil do cesty loňského finalistu z MČR Nikolase Čurdu z klubu ŘEŠETO Znojmo. Milda se však od první vteřiny do svého soupeře pustil s vervou a vší tvrdostí. Borci ze Znojma byl ring doslova malý a absolutně nevěděl, co si s jičínským boxerem počít. Několikrát byl rozhodčím napomínán za držení soupeře a sklánění hlavy. Dokonce byl i jednou po tvrdých úderech počítán. Ve třetím kole byl ringový rozhodčí již nucen jej diskvalifikovat. Miloš se postaral o první překvapení na tomto turnaji a vítězstvím si zajistil bronzovou medaili a možnost si druhý den zaboxovat o nedělní finále.

V sobotním semifinále se proti Milošovi, který doposud vybojoval 12 zápasů, v ringu postavil soupeř úplně jiného kalibru. Trutnovský Pavel Nevečeřal, s více než stovkou zápasů na svém kontě! Několikanásobný mistr republiky a účastník mistrovství Evropy a světa!

Utkání mělo mít jednoznačný průběh, ale Milda svojí houževnatostí, tvrdostí a výdrží nedal soupeři v ringu nic zadarmo. Naopak, byl mu rovnocenným soupeřem. Trutnovský borec byl sice o něco lepší, ale svoje vítězství si musel s jičínským boxerem tvrdě vybojovat ve všech třech kolech až do poslední vteřiny. V tomto utkání sice Miloš prohrál na body, ale na svůj výkon nejen v tomto utkání může být náležitě hrdý.

Bronzová medaile z MČR juniorů váhy 75 kg patří jičínskému Miloši Mráčkovi! Bedřich Doležal, trenér Box clubu Jičín