Gymnastka Anička Mašátová si přivezla bronzovou z Prahy

16. 04. 2019 Gymnastika « zpět

Jičín - V sobotu 13. dubna se konal 26. ročník závodu ve sportovní gymnastice žen s mezinárodní účastí na počest a památku československé olympijské vítězky Evy Bosákové.

Závodí se v dvojboji na kladině a v prostných. Deset nejlepších se utká ve finále na kladině. Závodnice jsou rozděleny do tří věkových kategorií. Závod je určen především pro závodnice na úrovni výkonnostní gymnastiky. Do Prahy odjely i dvě jičínské gymnastky, Anička Mašátová a Kristýna Holá, aby si vyzkoušely obtížný závod podle mezinárodních pravidel. Děvčata předvedla na obou nářadích velmi povedené sestavy a mezi 33 závodnicemi se neztratila, ba naopak velmi překvapila svým umístěním. A. Mašátová obsadila vynikající 3. místo a K. Holá krásné 7. místo. Na účast ve finálovém závodě děvčata vůbec nepomýšlela. Do finále postupovalo 10 nejlepších závodnic ze tří kategorií - žákyně, juniorky a ženy, celkem 55 účastnic kvalifikace. Děvčata sledovala závod starších soupeřek a čekala na finálovou desítku. Překvapení se dostavilo. A. Mašátová postoupila z pátého místa a ve finálovém závodě se jí povedla sestava ještě o něco lépe a obsadila nádherné čtvrté místo. Tato účast je velkým úspěchem. Děvčatům děkujeme za vynikající reprezentaci oddílu.

Dále se zúčastnily oddíly: Litvínov, Pardubice, Kampa Praha, Sparta Praha, Moravská Ostrava, Poděbrady, Dobřichovice, Vsetín, Praha Hradčany, Domažlice, Slovan Praha, Most, Horní Počernice, Vítkovice a závodnice z Německa, Ruska a z Anglie. (kod)