Úspěchy aerobiku Sokola Jičín, týmy soutěžily v Kutné Hoře

30. 04. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V sobotu 27. dubna proběhlo v Kutné Hoře již třetí kolo celorepublikové soutěže Bohemia Aerobic Tour 2019, na kterém se sešla zatím největší konkurence 100 skladeb.

Z oddílu aerobiku T. J. Sokol Jičín opět startovalo všech pět stepových týmů. I když se soupeřící týmy částečně obměňují, těžko se dá předpokládat nějaký zásadní obrat v dosaženém umístění. A tak nejmladší skladba Frozen v kategorii 9-10 let pod vedením trenérky Nikoly Nechanické skončila i přes další zlepšení až na sedmém místě. Potěšující je, že se děvčata zlepšila aspoň o jednu příčku. Skladba trenérky Míši Beranové v kategorii 11-12 let se musela vypořádat s handicapem jedné chybějící závodnice, která onemocněla. Její step se tedy musel přenášet a tým nakonec obsadil šesté místo. Další tři týmy už všechny dosáhly na medailové pozice. Skladbě The greatest show trenérky Johanky Herbrychové ve sbírce chyběly už jen bronzové medaile a ty se jim v kat. 13-14 let tentokrát podařilo vybojovat. V nejstarší kategorii 15-20 let startují vždy dva výborné týmy Sokola Jičín, oba si po vynikajícím výkonu zopakovaly i umístění dosažené v minulém závodě. Skladba Silver six v choreografii a pod vedením Evy Šulcové ml. vybojovala zlaté medaile a skladba Superheroes trenérky Johanky Herbrychové medaile bronzové.

V průběžném pořadí tour si jičínské týmy vedou velice dobře. Ve svých kategoriích jsou na prvním místě Silver six a The greatest show, na druhém Superheroes, na třetím Magic girls a skladba Frozen je zatím na místě šestém. Čtvrté kolo proběhne za 14 dní v Hradci Králové.

Soutěž Bohemia Aerobic Tour je otevřená pro všechny bez ohledu na výkonnost. Tím pádem se často stává, že se spolu utkají zkušené závodnice, které jsou dokonce i v 1. výkonnostní třídě, a na druhé straně úplné začátečnice. Proto se nejmladší jičínská skladba Frozen ještě před tímto kolem zúčastnila soutěže Českomoravský pohár, kterou organizuje Český svaz aerobiku právě pro začínající týmy. A tak děvčata v pražské Areně Sparta vybojovala dokonce zlaté medaile, což je velice potěšilo a povzbudilo v dalším snažení. (eš)