Plavci Delfínu Jičín závodili na Modré stuze města Náchoda

30. 04. 2019 Plavání « zpět

Jičín - Více než 250 plavců z téměř třicítky plaveckých oddílů se o uplynulém víkendu vydalo do náchodského bazénu, aby se zúčastnili již 31. ročníku Modré stuhy města Náchoda. Mezi účastníky nechyběla ani devítičlenná výprava oddílu Delfín Jičín.

Po slavnostním zahájení, kterého se ujal starosta města spolu s českým reprezentantem Pavlem Janečkem, se jičínští závodníci pustili do bojů o stupně vítězů i osobní rekordy. A bitva to byla úspěšná, jičínská výprava si z Náchoda přivezla 5 medailí a 25 osobních rekordů!

Skvělou formu potvrdili zejména mladší žáci, kteří prakticky při každém svém startu usilovali o medailová umístění. Kov nejcennější vybojoval Kuba Vyčítal, který na trati 100 m volný způsob dohmátl jako první v čase 01:06:00, bronzovou medaili přidal na 200 m polohový závod, na 100 m znak skončil čtvrtý a na trati 100 m motýl doplaval na pátém místě. Neméně úspěšný byl i Vojta Vích, kterému se podařilo získat tři medailová umístění, a to 2. místo na trati 200 m polohový závod, kde do posledních centimetrů bojoval o příčku nejvyšší, od které ho dělily pouhé tři desetiny vteřiny. Stejného, tedy 2. místa dosáhl i na trati 100 m motýl a na 3. místě doplaval na trati 100 m kraul. V elitní "desítce" se umístil i v disciplíně 100 m znak, kde obsadil 8. místo. Oba zaplavali všechny závody v osobních maximech.

Ze starších žáků se do top 10 podařilo probojovat Vojtovi Sauerovi v závodě na 100 m motýl, kde obsadil 9. místo, a spolu s Vítkem Lvem si vylepšili své "osobáky".

V kategorii mladších žaček měl jičínský klub pětici závodnic. Terka Cholmatová, Péťa Smolíková, Terka Myšková, Adriana Hátlová a Míša Šťastná statečně bojovaly s o rok staršími plavkyněmi, a ač nedosáhly na medailová umístění, tak téměř každý svůj start proměnily v osobní rekord.

Všem výše jmenovaným plavcům a plavkyním moc děkujeme za účast a přejeme mnoho dalších úspěchů. Další poděkování patří též rodičům, kteří pomohli s dopravou do Náchoda. (DeJič)