Aerobik T. J. Sokol Jičín na soutěžích

14. 05. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - Jarní sezona aerobiku je z důvodu velkého počtu soutěží náročná nejen pro trenérky, ale především pro samotné závodnice. Je chvályhodné, co vedle školních a jiných povinností děvčata stíhají. Kromě pravidelných tréninků, které mají nejméně dvakrát v týdnu, jsou prakticky každý víkend na soutěžích. Ovšem jedině tak zúročí svoje celoroční snažení, aby dobře reprezentovaly Tělocvičnou jednotu Sokol Jičín.

V neděli 5. května se z oddílu aerobiku vydaly tři mladší týmy do Mladé Boleslavi na soutěž Mia dance festival, kterou organizuje spolek "Děti fitness aneb sportem proti drogám". V této soutěži spolu v jedné kategorii soupeří stepové i fitness skladby. Jičínské týmy se však prosadily i v takovéto nerovné konkurenci. V kategorii aerobik-professional 11-13 let vybojovala stříbrné medaile skladba The greatest show. Stejného úspěchu dosáhla skladba Magic girls v kategorii 9-10 let. V ní soutěžila i skladba Frozen, která obsadila páté místo.

V sobotu 11. května proběhlo v Hradci Králové čtvrté kolo celorepublikové soutěže Bohemia Aerobic Tour 2019. Z oddílu aerobiku T. J. Sokol Jičín zde startovalo 38 závodnic v pěti stepových týmech. I když startovní pole nebylo tak početné, jak bývá zvykem, nebylo lehké se prosadit, neboť tento závod si nenechaly ujít hlavně všechny výborné týmy. V nejmladší skladbě Frozen v kategorii 9-10 let musela trenérka Nikola Nechanická přenášet step za zraněnou závodnici. I přes pěkný výkon děvčata skončila na pátém místě. Skladba Magic girls trenérky Míši Beranové v kategorii 11-12 let obsadila čtvrté místo. Dívky si však zaslouží velkou pochvalu, neboť kdyby měly věkový průměr o 2 desetiny menší, mohly startovat v mladší kategorii a tam by jasně excelovaly. Další tři týmy stejně jako v minulém kole dosáhly na medailové pozice. Skladba The greatest show trenérky Johanky Herbrychové vybojovala stříbrné medaile v kat. 13-14 let. V nejstarší kategorii 15-20 let se znovu utkaly dva týmy Sokola Jičín. Skladba Silver six opět zvítězila, i když step zraněné Míši Beranové musela trenérka Eva Šulcová ml. přenášet. Se ztrátou jediného bodu získala stříbro skladba Superheroes trenérky Johanky Herbrychové.

V průběžném pořadí tour jsou ve svých kategoriích stále na prvním místě skladby Silver six a The greatest show, na druhém Superheroes, na třetím Magic girls a skladba Frozen postoupila na místo páté. Poslední závod, ve kterém se bojuje mimo jiné i o postup do závěrečného finále, čeká závodnice už v sobotu 18. května v Náchodě. (eš)