Týmy aerobiku T. J. Sokol Jičín soutěžily v Náchodě a Pardubicích

21. 05. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V sobotu 18. května proběhlo v Náchodě páté, a tedy poslední kolo celorepublikové soutěže Bohemia Aerobic Tour 2019. Z oddílu aerobiku T. J. Sokol Jičín zde v pěti stepových týmech startovalo celkem 37 závodnic, tedy o další zraněnou závodnici míň.

Step se musel přenášet v nejmladší skladbě Frozen, která v kategorii 9-10 let skončila na pátém místě. Skladba Magic girls v kategorii 11-12 let obsadila také páté místo. Další tři týmy stejně jako v minulém kole dosáhly na medailové pozice. Skladba The greatest show vybojovala i s přenášením stepu stříbrné medaile v kat. 13-14 let. V nejstarší kategorii 15-20 let se znovu utkaly dva týmy Sokola Jičín. Skladbě Silver six se tentokrát tolik nedařilo, navíc trenérka také musela přenášet step za chybějící členku týmu, a tak se nejstarší závodnice musely spokojit se třetím místem. Skladba Superheroes po pěkném výkonu vybojovala stříbrné medaile.

Ve výsledném pořadí tour jsou ve svých kategoriích na prvním místě skladby Silver six a The greatest show, na druhém Magic girls a Superheroes, skladba Frozen je na místě pátém. Všechny týmy Sokola Jičín postoupily do závěrečného finále, které se koná 1. června v Kutné Hoře.

V neděli 19. května se čtyři jičínské týmy vypravily do Pardubic na soutěž nazvanou Perníková kopretina. Zde byla opravdu velká konkurence, na soutěži startovalo dokonce 120 týmů. Pro zařazení do příslušné kategorie byl rozhodující věk v den soutěže, proto i soupeřky byly jiné než na předchozích soutěžích. Na medaile dosáhl pouze tým Silver six, který v kategorii 15-20 let obsadil druhé místo. Další dva týmy vybojovaly nepopulární bramborovou medaili - The greatest show v kategorii 11-12 let a Superheroes v kategorii 13-14 let. Páté místo obsadila skladba Magic girls v kategorii 9-10 let. (eš)