Žáci Podhorního Újezdu vyhráli, porazili doma tým Opatovic

21. 05. 2019 Národní házená « zpět

Vojice - Soutěže v národní házené pokračovaly na hřišti ve Vojicích i v chladném počasí. Starší žáci Podhoráku nastoupili v zápase oblastního přeboru proti Opatovicím. Mladší žáci sehráli přípravné utkání.

TJ So Podhorní Újezd - TJ So Opatovice n/L 20:16 (13:10)

Za starší žáky měl premiéru v brance mladší žák V. Barcal a svou novou úlohu zvládl velmi dobře. Nebyla téměř znát ani absence leváka V. Zahrádky, útok klapal na jedničku a rozebíral obranu hostů z Opatovic na šroubky. Obrana měla několik zaváhání, ale nakonec vše zvládla velmi obstojně. K výsledku i pěkné hře napomohlo jednoznačně také domácí prostředí a velký počet fanoušků, kteří vytvořili perfektní hlučnou kulisu. Stínem úspěchu je zranění kanonýra Aleše Kloutvora (podvrtnuté rameno) v závěru utkání. Pokud uposlechne rad lékaře, bude ale snad vše v pořádku a možná nastoupí k dalšímu zápasu na horké půdě v Dobrušce.

Sestava PÚ: Barcal, Čermák, Chudoba, Šára, O. Kloutvor, Bílek (8), Adam Kloutvor (3), Aleš Kloutvor (9) a trenéři F. Kloutvor, Vl. Bílek.

TJ So Podhorní Újezd - TJ So Opatovice n/L 4:2 (2:1)

Přípravnému utkání mladších žáků vévodili brankáři s obranami. Konečný výsledek 4:2 odpovídal spíše kopané než házené. Domácím skvěle zachytal V. Barcal a v obraně vládl O. Kloutvor. V útoku, který vystřílel na soupeře nespočet střel, ale jen 4 padly do černého, se prosadil pouze F. Chudoba. O dobytí soupeřova území i vstřelení další branky se marně snažila kromě chlapců také domácí děvčata. I ta ztroskotala na obraně soupeře a brankáři. Trenéři proto musí intenzivně zapracovat na zlepšení, a hlavně zpřesnění střelby. (fk, šk, mj)

Sestava PÚ: V. Barcal, O. Kloutvor. T. Chudoba, V. Adam, L. Šára, M. Bajer, T. Bajerová, E. Zahrádková, B. Bílková, E. Kloutvorová, F. Chudoba (4), trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.