Mistrovství republiky v aerobiku

28. 05. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V neděli 26. května proběhlo v Praze Mistrovství České republiky v soutěžním aerobiku master class (SAMC). Jedná se o postupovou soutěž jednotlivců ve cvičení podle lektora, kterou organizuje Český svaz aerobiku.

Do základního kola nastoupily závodnice z nominačních závodů, které se konaly v sedmi různých městech České republiky. Ze základního kola, které trvalo dle věkové kategorie 30 až 40 minut, vybrala sedmičlenná porota 15 závodnic do finále, trvajícího dalších 20 minut. Ty nejúspěšnější tedy musely prokázat výbornou fyzickou kondici, schopnost pohotově zachytit náročné choreografie při precizním technickém provedení prvků vysokého i nízkého aerobiku a také zaujmout porotu v kritériích estetických (výraz, tělesná konstituce a prezentace závodníka).

Z Aerobic clubu Jičín se nominovalo celkem pět závodnic. Pražského finále se kvůli zranění bohužel nemohla zúčastnit hlavní favoritka klubu Míša Beranová, která byla v celkovém ligovém hodnocení po absolvování pouhých dvou závodů na 10. místě z 80 závodnic. Avšak i další čtyři jičínské závodnice si v Praze vedly velice dobře, i když na medailové pozice nakonec nedosáhly. Tři z nich se ve svých kategoriích probojovaly až do nejlepší patnáctky, což je v konkurenci tolika vynikajících závodnic z celé republiky nepochybný úspěch. Eva Šulcová

Výsledky jičínských závodnic

kategorie 11-13 let: Lucka Beranová - 7. místo, Tereza Kirschner - 21. místo

kategorie 14-16 let: Anna Kindermannová - 12. místo

kategorie 17 a více let: Nikola Nechanická - 11. místo