Na oblíbené trati v lotyšské Bausce Václav Fejfar stříbrný

04. 06. 2019 Motorismus « zpět

Lužany - Po zapeklité cestě do lotyšské Bausky, vzdálené více než dvanáct set kilometrů od Lužan, si tým Václava Fejfara myslel, že to špatné má za sebou. Bohužel hned od počátku provázely loňský mistrovský vůz Škoda Fabia technické problémy. I přesto se podařilo zkušenému jezdci zajet maximum.

"V tréninku jsem byl třetí a vyhrál jsem první dvě jízdy, takže jsme kvůli pošetření techniky třetí jízdu vynechali a soustředili se na finále. V něm se částečně projevil problém s motorem, a na víc než druhé místo za rychlým Matveyem Furazhkinem to nebylo. Přesto jsme spokojeni," uvedl po druhém závodě ME Václav Fejfar. Třetí místo vybojoval Jan Bartoš. "Zůstáváme v Pobaltí, ale na voze je poměrně hodně práce. Budeme se snažit ho připravit tak, abychom ve Vilkyciai bojovali o prvenství," dodal Fejfar.

V Junior buggy skončil druhý za vítězným Bartem van der Puttenem jičínský Jakub Novotný a sedmý Daniel Pytloun. Loňský mistr Evropy Buggy 1600 Petr Nikodém dokončil lotyšský závod rovněž druhý za francouzským jezdcem Vincentem Mercierem. V Super buggy opět kraloval Bernd Stubbe před Mike Bartelenem a Jakubem Kubíčkem. Čtvrtým v cíli byl Vladislav Štětina.

Teď se již necelá stovka autokrosařů přesouvá do litevského závodiště Vilkyciai, kde se o víkendu jede třetí závod Mistrovství Evropy. Týmy tedy mají pár dní na to doladit techniku a opravit šrámy na vozech z Lotyšska. V celkovém pořadí je po dvou závodech Jakub Novotný v čele divize Junior buggy, Petr Nikodém vede šestnáctistovky a Václav Fejfar je s jedním započítaným závodem mezi jezdci Touring autocross osmý. To se určitě po nadcházejícím víkendu změní. Pavel Vydra