V Podhorním Újezdu vyrovnané derby v národní házené

11. 06. 2019 Národní házená « zpět

Vojice - Na závěrečné kolo v národní házené vyšlo tradiční derby zástupců okresu. Krásné počasí přilákalo diváky, kteří nemají tolik možností vidět národní házenou jako v minulých letech, neboť velké množství utkání druhé ligy citelně chybí.

MUŽI

TJ So Podhorní Újezd - TJ Lázně Bělohrad 22:17 (12:10)

Poměrně mladší družstvo hostů překvapilo zkušený domácí tým ostrým nástupem a vedení si udrželo do 7. minuty (2:3). Až čtyřbranková šňůra uspokojila diváky a domácí se uklidnili (3:6), ale bohužel až příliš. Dovolili hostům se oklepat a znovu získat ztracenou sebedůvěru (7:5, 8:7). Oddechový čas za stavu 9:8 Podhorák znovu nastartoval a do poločasu získal dvoubrankový náskok (12:10). Překvapivě i po přestávce pokračovala vyrovnaná bitva, neboť Bělohrad stále sahal po vyrovnání (13:12 až 16:15). Až ve dvacáté minutě přišel na hřiště František Kloutvor a hru Podhoráku oživil takovým způsobem, že hosté nestíhali. Navíc domácím velice pomohlo, že se výborně rozchytal Michal Pour (19:15 - 23. min.). Sice hosté po oddechovém čase dokázali vsítit branku, ale "podhozová otočka" F. Kloutvora rozveselila obecenstvo (20:16 - 27. min.) a vnesla zmar do řad hostů. Podhorák už dovedl utkání k vítězství. Během sezony jen jednou okusil hořkost porážky a po zásluze vyhrál OP. Získal tím právo postupu do 2. ligy, ale zda se přihlásí do daleko těžší soutěže, to se uvidí v příštích dnech.

Sestava PÚ: Pour - L. Bajer, Chvalina, Barcal, Šritr, Wittek - P. Bajer 11, Bílek 5, Kindl 3, Kloutvor 3. Trenér Jaromír Chudoba.

MLADŠÍ ŽÁCI

TJ So Podhorní Újezd - TJ Lázně Bělohrad 6:11 (2:5)

Přes nespornou snahu se domácím nedařilo, a především jenom dvě vstřelené branky za první poločas daly ráz celému utkání.

Sestava PÚ: Barcal - Kloutvor, Bajer, Václav, T. Chudoba, Zahrádková, Bílková, Bajerová, F. Chudoba 4, Šára 1, Kloutvorová 1. Trenérská dvojice F. Kloutvor a V. Bílek.

STARŠÍ ŽÁCI

TJ So Podhorní Újezd - TJ Lázně Bělohrad 18:9 (8:5)

Domácí nastoupili už jako vítězové OP a na hře to bylo znát. Přestože někteří hráči ještě patří o kategorii níž, tak už jsou platnými členy i v této kategorii. Domácí obrana se soustředila především na střelce Krause, který se přesto radoval šestkrát. Ale v domácím týmu přímo excelovala kanonýrská dvojice, která se postarala o všechny branky Podhoráku - Vladimír Bílek 13! gólů a 5 branek Vojtěch Zahrádka. (mj)

Sestava PÚ: Barcal - Chudoba, O. Kloutvor, Ad. Kloutvor, Al. Kloutvor, Šára, Čermák, Soukup, Bílek 13, Zahrádka 5. Trenérská dvojice F. Kloutvor a V. Bílek.