ME v autokrosu. Startovní listina závodu v Nové Pace se plní

17. 06. 2019 Motorismus « zpět

Nová Paka - Téměř stovku přihlášených registrují pořadatelé z Autoklubu Nová Paka k pátému závodu Mistrovství Evropy v autokrosu, který startuje první červencový víkend (5.-7. července) ve Štikovské rokli. Týden před packým závodem se ještě jede čtvrtý závod v německém Matschenbergu.

Nejvíce jezdců se zatím prezentovalo k 16. červnu v divizích Super buggy a Buggy 1600 - po osmatřiceti. V šestnáctistovkách vedle Vaňka, Nikodéma a Nosálka odstartuje poprvé i Filip Hartman. V Super buggy nechybí nikdo z širší evropské špičky, připraveno je i třináct českých zástupců v čele s Bartošem, Kubíčkem, Jordákem, Keřkou, ale také čtyřiasedmdesátiletým Jardou Hoškem, který v Přerově při závodech MČR vybojoval neuvěřitelné třetí místo!

Nejvyšší počet v letošním ME hlásí také Junior buggy - sedmnáct závodníků, kde je i pět českých zástupců. Přes desítku se přehoupl také počet startujících v divizi Touring autocross, kde budou vedoucího Furazhkina "nahánět" Václav Fejfar, Jan Brožek, Jan Bartoš, Otakar Výborný a další. Pavel Vydra