Sportovní gymnastika: Anička Mašátová mistryní republiky, Kristýna Holá vybojovala bronz

08. 07. 2019 Gymnastika « zpět

Jičín - V letošním roce se Mistrovství České republiky ve sportovní gymnastice konalo 22. a 23. června v Praze v Černošicích.

Účast na tomto mistrovství si vybojovalo pět jičínských gymnastek na krajských přeborech Královéhradeckého kraje. Amálka Karbanová (2011) v kategorii mladších žákyň, Anna Mašátová (2008) a Kristýna Holá (2007) v kategorii starších žákyň, Zuzana Janderová (2005) v kategorii juniorek a Kateřina Matoušková (2004) v kategorii žen. Děvčatům se závod na MČR opravdu vydařil. Amálka Karbanová obsadila krásné 12. místo z 35 závodnic. Anička Mašátová přivezla do jičínského oddílu první titul mistryně České republiky. Závodem prošla bez zaváhání a zvítězila s jedenapůlbodovým náskokem. Její oddílová kolegyně Kristýna Holá předvedla na všech nářadích výborné sestavy a bronzová medaile pro ni byla velkou radostí. Od stříbra ji dělilo pouhých pět setin. Mezi 47 závodnicemi měla Kristýna nejlepší známku za sestavu na kladině, Anička dostala nejvyšší známky za bradla a prostná, na kladině zaostala o pouhých pět setin za Kristýnou. Zuzana Janderová obsadila 28. místo. Kateřina Matoušková předvedla mezi 23 závodnicemi velmi pěkné výkony a umístila se na krásném osmém místě.

Tímto závodem pro některé závodnice sezona ještě nekončila. V neděli 23. června začínala v Liberci ODM. Družstvo Královéhradeckého kraje ve sportovní gymnastice bylo složeno ze tří jičínských děvčat a jedné závodnice z Vrchlabí. Děvčata ve složení Anna Mašátová, Kristýna Holá, Kateřina Matoušková a Gabriela Kalenská obsadila ze 14 krajů osmé místo. Závod probíhal podle obtížnosti juniorek pro závodnice narozené v letech 2008-2004. Mezi 53 účastnicemi obsadila děvčata tato místa: A. Mašátová 24., G. Kalenská 26., K. Holá 29. a K. Matoušková 32.

Děkujeme všem děvčatům za výbornou reprezentaci oddílu a přejeme jim zasloužený prázdninový odpočinek. Poděkování patří i trenérkám Lence Karbanové a Jaroslavě Benešové za celoroční přípravu děvčat. (kod)