Letošní Volejbalová Dřevěnice už klepe na dveře

22. 07. 2019 Volejbal « zpět

Dřevěnice - V pořadí 66. Volejbalová Dřevěnice už klepe na dveře, a to velmi důrazně. První dva srpnové víkendy se deset kurtů (a k tomu dva v Radimi) promění na volejbalová bojiště, ovšem jen v tom dobrém slova smyslu.

V pátek 19. července se v klubovně sešlo na padesát pořadatelů, kteří si naposledy "rozdali karty", aby bylo zřejmé, kdo a co zařídí. Ono je to rok od roku téměř stejné, ale opakování je přece jen matka moudrosti.

Musí fungovat kurty včetně kropení (na tom se konečně podílela i příroda, když hned druhý den po schůzi napršelo milých jedenáct milimetrů, což hodně pomohlo). Kiosek musí být také funkční, musí být co prodávat a taky personálu je třeba. Pro tolik hráčů je nutno zajistit přiměřené hygienické podmínky, ale také parkoviště a prostor pro kempování.

Areál má také nové tribuny i lavičky, ale hlavně vedení turnaje přemýšlí, jak vymyslet soutěže tak, aby si všichni dobře zahráli a odjížděli třeba utahaní, ale spokojení!

Samozřejmostí jsou i večerní tanečky při živé hudbě přímo ve dřevěnickém areálu - tančí se oba pátky i obě soboty od 20.00.

Volejbalová Dřevěnice je letos součástí Letní volejbalové ligy (dalšími turnaji jsou severomoravské Hodslavice, západočeský Svrčovec, jihomoravské Vranovské léto a na závěr prázdnin ještě Loučení s létem v Českých Budějovicích). Tyto podniky si vzájemně pomáhají - propagací, kontakty na týmy, sponzory i společnou soutěží pro týmy krajských soutěží mužů i žen.

Ve Dřevěnici bude tradičně natáčet i Česká televize, podrobně zachytí finálový zápas elitní třídy (neděle 4. 8. ve 14.30).

Chcete si i vy ve Dřevěnici zahrát? Přijeďte, už teď se na všechny moc těšíme!

66. Volejbalová Dřevěnice nabízí tyto kategorie:

Sobota 3. srpna - dorostenci, dorostenky (1999 a mladší) - startuje se už v 8.00, veteráni nad 40 let, seniorky nad 40 let - soutěže zahajují v 9.00, 1. třída muži (extraliga a "divoké karty") - první zápasy zhruba v 11.00.

Neděle 4. srpna - ženy (extraliga a obě ligy), muži (1. a 2. liga), superveteráni nad 50 let - všechny tyto kategorie začínají hned v 8.00, 1. třída mužů - pokračuje od 9.00.

Sobota 10. srpna - volná soutěž mužů, volná soutěž žen - obě kategorie patří do Letní volejbalové ligy a zahajují hned ráno v 8.00.

Neděle 11. srpna - smíšená družstva (4 muži a 2 ženy), hraje se rovněž od 8.00.

A teď jedno důležité upozornění! Pouze u elitní třídy mužů je přihláška nutná předem, další týmy se mohou hlásit v příslušný hrací den do 8.00 přímo ve dřevěnickém areálu. Chcete-li ale ušetřit stovku na startovném, můžete se přihlásit prostřednictvím e-mailu volejbalova.drevenice@seznam.cz. Václav Nidrle, sportovní ředitel